Řešení brownfields v rámci České republiky - Tepna Náchod

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Zadáním diplomové práce bylo zpracovat území bývalého areálu textilního podniku v Náchodě - Tepny. V rámci práce jsem se snažila navrhnout živé pokračování historického jádra Náchoda a napojit novou čtvrť na sídliště Plhov. Jako cíl jsem si také stanovila revitalizaci současné opuštěné budovy Bílé Tepny, která je poslední stojící objekt z původní zástavby a udává tak identitu místa. Do jedné části území jsem vložila novou blokovou zástavbu s převážně obytnou funkcí. Tato zástavba obklopuje hlavní náměstí a Bílou Tepnu. Druhá část území je tvořena řadovými rodinnými domy městského typu s dětským hřištěm. Svým návrhem jsem chtěla obyvatelům ukázat, jak je možné území vyřešit, pokud budova Bílé Tepny bude zachována.
The assignment of diploma thesis was processed the area of the textile factory in Náchod – named Tepna. As part of this work I tried to suggest a live continuation of the historical core of city Náchod and connect the new district to the Plhov housing estate. As a goal I have set revitalization of building Bílá Tepna whitch is actually abandoned. Bíla Tepna is the last standing object from original development and it indicates the indentity of the place. In one part of territory I put a new block bulding with mostly residential function. This area surrounds the main square and object Bíla Tepna. The second part of area consists of terraced family houses with children’s playground. By my suggestion I wainted residents to show how it is possible design the development if object Bílá Tepna will be preserved.
Description
Citation
HARAŠTOVÁ, N. Řešení brownfields v rámci České republiky - Tepna Náchod [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura a rozvoj sídel
Comittee
Ing. arch. Milan Košař - předseda, doc. Ing. arch. Gabriel Kopáčik, Dr. - místopředseda, Ing. arch. Yvona Boleslavská, Ph.D. - tajemník, Akad. Ing. arch. Jan Velek - člen, Ing. arch. Josef Sátora, CSc. - člen, doc. Ing. Jan Pavlíček, CSc. - člen, doc. Ing. Jaroslav Raclavský, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2019-06-11
Defence
Studentka Bc. Nela Haraštová seznámila komisi s obsahem své diplomové práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad diplomovou prací ~Řešení brownfields v rámci České republiky - Tepna Náchod~ reagovala výborně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO