Interpret vysokoúrovňových Petriho sítí v Pythonu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce je zaměřená na implementací interpretu vysokoúrovňových Petriho sítí v jayzce Python za použítí knihovny SNAKES. Je schopná provadění a pokročilé vizualizace navyřených sítí, které jsou popsané v jayzce Python. Vysledný simulator odpovidá zasadům distribuo- vaného systému, a podporuje provádí v realném čase. Konečný užívatel bude mít příležitost vyzkoušet intuitivní API pro vytvoření a spouštění vysokoúrovňových Petriho sítí.
This work is targeting a goal of implementing a high level Petri net interpret in Python. The implementation is based on SNAKES library. The final product is capable of executing and visualising Petri nets, created by user. The simulator is based on distributed systems theory and is executed in real-time. The end user is able to experience a simple and human-friendly API, made for creation and execution of High-Level Petri Nets.
Description
Citation
GRIGOREV, D. Interpret vysokoúrovňových Petriho sítí v Pythonu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (místopředseda) Ing. Lukáš Kekely, Ph.D. (člen) Dr. Ing. Petr Peringer (člen) Ing. Libor Polčák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-13
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: U definic Petriho sítí uvádíte netradiční notaci, např. průsek a spojení místo průnik a sjednocení množin. Mimo jiné uvádíte podmínku pro množiny míst P a přechodů T: P spojení T je prázdná množina, tj. množiny P a T jsou prázdné. Vysvětlete vámi zvolenou notaci. Stručně popište vlastnosti navrženého simulátoru z pohledu tvorby modelů distribuovaných řídicích systémů.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO