Chatbot pro vyhledávání informací

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Pojem ''chatbot'' je v dnešnej dobe umelej inteligencie veľmi populárny výraz. Chatbotov vidno stále viac a viac v biznis riešeniach dnešných firiem. Hlavným cieľom práce je vytvoriť algoritmus, ktorý je schopný vyťahovať informácie a implementovať ho do chatbota. Tieto informácie možno nájsť na webových stránkach reálneho zákazníka. Práca rovnako poskytuje prehľad súčasnej situácie chatbotov ako aj Microsoft technológií pre ich vývoj. Technické detaily na ktorých tieto technológie pracujú, predovšetkým spracovanie prirodzeného jazyka, sú taktiež zahrnuté. Práca popisuje implementáciu algoritmu ako aj chatbota samotného spolu s procesom testovania v skutočnom priemyselnom prostredí.
''Chatbot'' is a very popular term in today's artificial intelligence era. Chatbots can be seen in business solutions more a more nowadays. The main goal of this thesis is to create an algorithm that is capable of information retrieval and implement it into a chatbot. The information resides on a real customer's web pages. The thesis also provides an overview of current chatbot situation along with the Microsoft technologies used for the development. The technological background of these technologies, mostly natural language processing techniques, is covered too. The thesis also describes the implementation of the algorithm and the chatbot itself as well as the real industrial environment testing process.
Description
Citation
ĎURISTA, M. Chatbot pro vyhledávání informací [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Jan Černocký (předseda) doc. Ing. Jiří Jaroš, Ph.D. (místopředseda) doc. RNDr. Dana Hliněná, Ph.D. (člen) Ing. Filip Orság, Ph.D. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-14
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO