Mobilní aplikace pro sledování závislostí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem práce je navrhnout, naimplementovat a otestovat mobilní aplikaci pro platformu iOS. Ta bude sloužit ke sledování závislostí na drogách a závislostí psychickych. Aplikace může pomoci uživateli sledovat pokrok v průběhu času, vzory aktivit a míst, které návykové chování způsobuje, a navede ho na správny směr v odvykání. Snaží se porozumět problémům uživatele, motivovat a nabízet pomocnou ruku. Důležitymi aspekty ve vyvoji bylo studium problematiky mobilních aplikací, existujících řešení, vyzkum cílové skupiny uživatelů, problematiky adiktologie a terapie, návrh a implementace s pochopitelnym uživatelskym rozhraním a testováním vysledků na reálnych uživatelích.
The main goal of this bachelor thesis is to design, implement and test mobile application for iOS platform. It will be used to monitor drug and psychical addiction. The app can help the user to see his progress over time, patterns and triggers of its addictive behavior and guide him to the right direction towards abstinence. It is here to understand the user's problems, motivate and give a helping hand. Important aspects in the development were the study of programming of mobile applications, existing solutions, research of the target group of users, theory of addictology and therapy, design and implementation with understandable user interface, testing of results on real users.
Description
Citation
FOLTÝN, M. Mobilní aplikace pro sledování závislostí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (předseda) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Lengál, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-12
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Jak řešíte a problém přístupu třetích stran k citlivým osobním údajům uživatelů? Jaké varianty řešení připadají v úvahu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO