Výpočetní model a analýza energeticky úsporných budov

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Diplomová práca sa zaoberá analýzou vlastností vonkajšieho a vnútorného prostredia budov, možnosťami vykurovania a chladenia. Dôraz je kladený najmä na energetickú náročnosť a vplyv počasia na vývoj teplôt v budove počas roka. Vytvorený model prostredníctvom nástroja UPPAAL SMC popisuje správanie vykurovania a chladenia počas roka a zisťuje energetickú náročnosť zadanej budovy. Samotný model budovy je možné čiastočne upraviť pomocou vytvoreného uživateľského rozhrania.
The thesis deals with the analysis of the properties of the external and internal environment of the buildings, the possibilities of heating and cooling. The emphasis is mainly on the energy intensity and the impact of weather conditions on the building temperature during the year. The model created by UPPAAL SMC describes the behavior of heating and cooling during the year and identifies the energy demand of the given building. The building model itself can be partially modified using the built-in user interface.
Description
Citation
KALETA, R. Výpočetní model a analýza energeticky úsporných budov [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Inteligentní systémy
Comittee
doc. Ing. František Zbořil, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Aleš Horák, Ph.D. (člen) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Rozman, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-19
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm E. Otázky u obhajoby: Na začátku kapitoly 6.1 zmiňujete synchronizační kanály v systému UPPAAL, díky nimž je možno docílit vzájemného propojení či komunikace mezi dílčími částmi simulačního modelu budovy. Můžete stručně objasnit jejich funkci a uplatnění ve vámi navrženém modelu? Můžete se blíže vyjádřit k paměťovým nárokům vámi připraveného simulačního modelu? Je dle vašeho názoru dané řešení škálovatelné a co by případně bylo nutné upravit?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO