Zpracování metodiky identifikace a přehledu revizí a kontrol technických zařízení pro výrobní společnost na základě požadavků ISO 45001 (BOZP, PO)

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá problematikou kontrol a revizí technických zařízení z hlediska bezpečnosti provozu na základě požadavků BOZP a PO. V úvodu jsou tyto obory bezpečnosti práce a požární ochrany popsány, čehož bude využito v pozdějších částech práce. Následně je definován pojem „technické zařízení“ a podkategorie této problematiky, přičemž každá z podkategorií je zvlášť přiblížena. V návaznosti na to je v práci popsáno, z jakého důvodu je nutné pravidelně kontrolovat technická zařízení, přičemž jsou jednotlivé typy možných kontrol následně definovány. To je doprovázeno rozdělením oprávnění osob pro vykonání jednotlivých kontrol a rozdělením odpovědnosti za vykonanou kontrolu. Získané poznatky jsou v závěru práce využity k vytvoření modelu procesu řízení kontrol a revizí technických zařízení a k vytvoření přehledu periodických kontrol a revizí technických zařízení pro výrobní firmu. Tento model procesu a přehled kontrol jsou pak výstupem této bakalářské práce.
This work deals with the issue of inspections and revisions of technical equipment according to safe operation standards on the basis of OSH and FP requirements. In the introduction, these fields of work safety and fire protection are described, which will be used in later parts of the work. Subsequently, the term „technical equipment“ and subcategories of this issue are defined, with each of the subcategories being specifically approached. As a result, the thesis describes why it is necessary to regularly inspect the technical equipment, while the individual types of inspections are subsequently defined. This is accompanied by the distribution of the person’s rights to carry out individual inspections and the distribution of responsibility for the inspections carried out. The acquired knowledge is then used to create a model of the process of regulation of inspections and revisions and to create an overview of periodic inspections and revisions of technical equipment for a manufacturing company. This model and review of inspections are then considered the output of this bachelor’s thesis.
Description
Citation
VALENTA, J. Zpracování metodiky identifikace a přehledu revizí a kontrol technických zařízení pro výrobní společnost na základě požadavků ISO 45001 (BOZP, PO) [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Jiří Kazelle, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Háze, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Petr Křivík, Ph.D. (člen) Ing. Marek Bohrn, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vítězslav Novák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-12
Defence
Student představil komisi svou bakalářskou práci. Na konci své práce student zodpověděl otázky položené oponentem práce. Komise se dotázala studenta na otázky týkající se jeho práce, na které student dokázal odpovědět. Následovala diskuze s členy komise o práci studenta. Kde členové komise se ptaly na otázky týkající se metodiky identifikace. Student odpovídal na otázky od členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO