Svařování rámu jízdního kola z titanové slitiny

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá svařováním rámu jízdního kola z titanové slitiny. První část je zaměřena na samotné jízdní kolo. Jsou zde rozebrány typy kol, materiály, ze kterých se rámy vyrábí a vliv některých rozměrů na jízdní vlastnosti. Další kapitola je věnována titanu. Tato kapitola popisuje vlastnosti titanu a jeho slitin používaných na rámy. Dále je popsána metoda TIG, kterou se titan nejčastěji svařuje. Tato metoda je zde zmíněna obecně i konkrétně pro svařování titanu. Poslední část je věnována technologii výroby rámu kola.
This bachelor’s thesis is focused to titanium bicycle frame welding. The first part is about bycicle itself. It containes kinds of bikes, materials used for frames and influency of some proportions to handling properties. Next chapter is about titanium. There are properties of titanium and titanium alloys used for bike frames in this chapter. After that there is a chapter about TIG welding, which is mostly used for titanium. This method is mentioned both generally and concretely for titanium. Final part is about technology of bike frame building.
Description
Citation
RICHTER, T. Svařování rámu jízdního kola z titanové slitiny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Ladislav Daněk, CSc. (předseda) Ing. Vladimír Kudělka, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Heinz Neumann, CSc. (člen) doc. Ing. Miroslav Suchánek, CSc. (člen) Ing. Evžen Vyplašil, CSc. (člen) prof. Ing. Martin Trunec, Dr. (člen)
Date of acceptance
2010-06-22
Defence
Diplomant seznámil zkušební komisi s průběhem a výsledky DP a zodpověděl dotazy recenzenta. Dotazy zkušební komise: Co jsou kompozity? Český název magnezia? Jaké jsou vlastnosti titanu ve vztahu k příměsím?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO