Hodnocení efektivity využití odpadů k výrobě energie

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá problematikou hodnocení efektivity využití komunálních odpadů k výrobě energie. Na základě legislativy platné v EU je shrnuta metodika hodnocení zařízení jako energetické využívání odpadů. V práci je dále vytvořen výpočtový potup pro stanovení rozhodných koeficientů legislativně podloženého kritéria. Tento je aplikován na případové studii. Práce slouží jako základ návrhu softwarové aplikace.
This diploma thesis is focused on the evaluation of the effectiveness of using municipal waste to produce energy. On the basis of legislation applicable in the EU methodology is summarized evaluation of the facility as an energy recovery of waste. In the thesis is also created a consecution to determine decisive coefficients of legislatively-based criteria. The consecution is applied to the case study. Thesis serves as the basis for a software application.
Description
Citation
KLIMEK, P. Hodnocení efektivity využití odpadů k výrobě energie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Procesní inženýrství
Comittee
Ing. Jan Pokorný, CSc. (předseda) prof. Ing. Jaroslav Medek, CSc. (místopředseda) Ing. Miloslav Odstrčil, CSc. (člen) prof. Ing. Petr Stehlík, CSc., dr. h. c. (člen) Ing. Dušan Vincour, Ph.D. (člen) doc. Ing. Zdeněk Jegla, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-15
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO