Porovnání technologií rekonstrukce železniční stanice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato diplomová práce zpracovává technologický postup prováděných prací v části železniční stanice Pačejov a v přilehlém dvojkolejném úseku v rozsahu pracovních postupů od SP0 do SP3a. Práce porovnává časové i ekonomické hledisko jednotlivých technologii a celých stavebních postupů. Součástí práce je popis kolejové a nekolejové mechanizace.
The diploma thesis compiles working method of construction works at Pačejov railway station and in adjacent double-track section in the range of working procedures from SP0 to SP3a. The thesis compares the time and economical aspects of individual technologies and entire construction methods. The thesis includes description of rail and non-rail mechanization.
Description
Citation
VANĚK, J. Porovnání technologií rekonstrukce železniční stanice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
prof. Ing. Libor Ižvolt, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Otto Plášek, Ph.D. - místopředseda, Ing. Erik Dušek - tajemník, Ing. Miroslav Hartmann - člen, Ing. Leopold Hudeček, Ph.D. - člen, Ing. Mojmír Nejezchleb - člen, doc. Ing. Hana Krejčiříková, CSc. - člen, Ing. Petr Rotschein - člen, prof. Ing. Jaroslav Smutný, Ph.D. - člen, Ing. Richard Svoboda, Ph.D. - člen, Ing. Tomáš Říha - člen, Ing. Tibor Trnovszký - člen, doc. Ing. Martin Lidmila, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-01-28
Defence
Student Bc. Jan Vaněk nejprve prezentoval svoji závěrečnou práci s názvem Porovnání technologií rekonstrukce železniční stanice. Dále byl přečten posudek vedoucího práce a posudek oponenta. Otázky oponenta: 1) Porovnání dostupnosti některých typů kolejové mechanizace na území ČR a v zahraničí? Jaké jsou nevýhody využití zahraniční mechanizace? Odpověď: Student by vypracoval poptávku a podle toho byl objednal příslušné stroje v závislosti na tom, kde jsou dostupné. Při objednávání strojů ze zahraničí mohou být problémy s komunikací a stroje nemusí být schválené k použití v ČR. 2) Jaké je nezbytné vybavení montážní základny pro montáž a demontáž kolejových polí? Kolejová pole mají předepsané podmínky pro způsob skladování. Student vyjmenoval potřebná zařízení montážní základny. 3) Porovnejte technologii pokládky (výhody a nevýhody) u strojů Robel a Donelli? Odpověď: Robel je o trochu méně výkonnější, protože při pokládce stroj uveze méně pražců. Oponent: Rozdíl práce při pokládce? Student: popsal způsob práce jednotlivých strojů. 4) Jaké jsou další rozdíly v návozu velkého množství kameniva po železnici vs. auty? Odpověď: Student popsal nevýhody použití nákladních aut, které jsou převážně spojené s negativními vlivy na životní prostředí a hlučnost v okolí pozemní komunikace. 5) Jaké cenové položky by měla obsahovat nabídka na kompletní dodávku svařování? Odpověď: Student vyjmenoval položky, které by nabídka měla obsahovat. Trnovszký: Když jste tvořil výpočet harmonogramu pro odtěžení kolej. lože bez snesení kolejového roštu. Jak jste spočítal dobu, za kterou je to možno provést? Odpověď: Zjistil jsem si výkony jednotlivých strojů, vzal jsem v úvahu místní podmínky. Mosty a propustky je nutné respektovat. doc. Plášek: Jak zřídit přístupové cesty kolem nástupiště, aby nebylo poškozeno. Odpověď: Materiál bude dovážen po snesené koleji nákladními auty. Trnovszký: Jaký materiál je v podkladu nástupiště? Jak dlouho bude trvat zřízení nástupiště? Bude stačit 16 dní? Odpověď: Prostý beton. 16 dní je dostatečná doba na nabytí pevnosti. Je třeba zkontrolovat pevnost betonu.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO