Asfaltové směsi se zpěněným asfaltem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část je zaměřena především na metody snižování pracovní teploty při výrobě asfaltové směsi a důvody, které k tomu výrobce vedou. Největší pozornost je věnována tzv. teplým asfaltovým směsím, především technologii pěnoasfaltu. V praktické části je popsán postup jednotlivých prováděných zkoušek na asfaltových směsích a znovuzískaných asfaltových pojivech. Zkoušky byly provedeny na 3 druzích směsi typu ACO 11+, kde jedna směs byla vyrobena při 160°C bez zpěnění asfaltového pojiva a zbylé dvě byly vyrobeny se zpěněným asfaltem, jedna při 160°C a druhá při 140°C. Výsledky byly následně porovnány.
The diploma thesis is divided into theoretical and practical part. The theoretical part is mainly focused on methods for reducing the working temperature in the production of hot mix asphalt and the main reasons for this. Most attention is paid to the warm mix asphalt, mainly foam asphalt technology. In practical part are describes working procedures of individual tests on asphalt mixtures and recovered bitumen binders. The tests were performed on 3 types of ACO 11+, one was made with working temperature 160°C without foamed bitumen and the other two with foamed bitumen,one with working temperature 160°C and the second 140°C. Then were the results compared.
Description
Citation
BRTNÍKOVÁ, T. Asfaltové směsi se zpěněným asfaltem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc.Ing. Katarína Bačová, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Petr Hýzl, Ph.D. - místopředseda, Ing. Pavel Šperka - tajemník, Ing. Michal Radimský, Ph.D. - člen, Ing. Jiří Apeltauer, Ph.D. - člen, Ing. Ivo Skalický - člen, Ing. Jiří Matula - člen, Ing. Petr Smítal - člen,
Date of acceptance
2020-01-29
Defence
Studentka představila prezentaci své diplomové práce. Prezentace byla připravena na vysoké úrovni. Z prezentace je zřejmé, že studentka na práci pracovala velmi precizně. Následně byly přečteny posudky vedoucího a oponenta diplomové práce. Studentka zodpověděla dotazy položené v oponentském posudku. Otázky k DP: - Jaká je doporučená teplota při pokládce asfaltové směsi s běžným asfaltem, nezpěněným? - Používá se směs se zpěněným asfaltem již prakticky? Máte povědomí o nějakých zkušebních úsecích? - Zabývala jste se ekonomickou stránkou zkoumané problematiky? - Lze pěnoasfalt použít ještě v jiném odvětví v silničním hospodářství, v nějaké jiné oblasti, než je výroba asfaltových směsí? Studentka na dotazy pružně reagovala a zodpovídala je. Komise bere na vědomí, že se logo na titulním listu práce a zadání práce není zcela identické s oficiálním logem fakulty.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO