Návrh realizace technologie součásti "trakční kotouč lanového výtahového stroje".

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Návrh technologie výroby trakčního lanového kotouče výtahového stroje, konstrukčně technologický rozbor součásti, funkční rozbor drážek, výběr materiálu polotovaru, výběr řezných materiálů a specifikace výrobních strojů. Vytvoření pracovních postupů vybraných variant řešení výroby, ekonomické zhodnocení a zpracování programů pro výrobu na CNC strojích. Návrh provedení zkoušek funkčnosti nového výrobku.
This diploma work deals with a production technology of a tractive bearer rope wheel as a part of a hoist-elevator. A design and technological analysis of the components is studied, including a functional analysis of the grooves, a selection of the material of semi-manufactured blank, a selection of the cutting materials and production machines also. New CNC programs for production of the part have been worked-out. The work includes some suggestions for testing of the part function.
Description
Citation
PROCHÁZKA, Z. Návrh realizace technologie součásti "trakční kotouč lanového výtahového stroje". [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) prof. Ing. Tomáš Podrábský, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Jaroslav Prokop, CSc. (člen) prof. Ing. Ivan Dvořák, CSc. (člen) doc. Ing. Dušan Štekláč, CSc. (člen) doc. Ing. Karel Kouřil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-22
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta i dalších členů komise. Vhodnost použití litiny s lupínkovým a kuličkovým grafitem pro přenos trakce. Tvrdost po povrchovém kalení. Je v kalkulaci zahrnuta i trvanlivost trakčního kotouče? Upřesnit technicko-ekonomické zhodnocení uvedené v DP.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO