Analýza nákladů rodinných domů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá analýzou nákladů rodinného domu v oblasti obvodových konstrukcí a vlivem zateplení na spotřebu energie na vytápění a ohřev teplé užitkové vody. V teoretické části jsou obecně definovány obnovitelné zdroje energie, zdroje tepla, tepelné prostupy a ztráty konstrukcemi, základy oceňování stavebních prací a dodávek a přehled státních dotací. V praktické části jsou navržené skladby obvodových konstrukcí, výpočet součinitele prostupu tepla všech navržených obvodových konstrukcí a jejich následné ocenění. Dále je zde vyčíslená orientační roční potřeba energie na vytápění a ohřev teplé užitkové vody a roční spotřeba elektrické energie v domácnosti. V závěru je následný návrh vhodných zdrojů energie a výpočet doby návratnosti investic do těchto zdrojů.
The diploma thesis deals with the analysis of the cost of a house in the area of peripheral constructions and the effect of thermal insulation on energy consumption for heating and hot water. The theoretical part generally defines renewable energy sources, heat sources, thermal transmissions and structural losses, basics of valuation of construction works and supplies and overview of state subsidies. In the practical part are proposed composition of peripheral constructions, calculation of heat transfer coefficient of all designed perimeter structures and their subsequent evaluation. Furthermore, there is an estimated annual energy demand for heating and hot water and annual electricity consumption in the household. At the end of diploma thesis is a proposal of suitable energy sources and calculation of the return on investment in these sources.
Description
Citation
HAVRÁNKOVÁ, D. Analýza nákladů rodinných domů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
doc. Ing. Jiří Blažek, CSc. - předseda, doc. Ing. Alena Tichá, Ph.D. - místopředseda, Ing. Zuzana Mrňová - tajemník, Ing. Jakub Sabo - tajemník, Ing. Pavel Kocanda, Ph.D. - člen, Ing. Gabriela Kocourková, Ph.D. - člen, Ing. Miloslav Výskala, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-01-28
Defence
Studentka seznámila členy státní zkušební komise se svou závěrečnou prací, jejíž hlavní náplní byla Analýza nákladů rodinných domů. Závěrečnou práci obhajovala jasně a srozumitelně. Z jejího přednesu bylo patrné, že k úkolům, které řešila, přistupovala velmi zodpovědně. Na otázky členů komise odpověděla pohotově a s přehledem. Rovněž na doplňkové otázky od oponenta odpověděla správně a jasně. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že studentka svou závěrečnou práci obhájila na výborné požadované úrovni.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO