Bytový dům Prostějov, stavebně technologická příprava stavby.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
V diplomové práci se věnuji stavebně technologické přípravě bytového domu v Prostějově. Cílem mé práce je navrhnout optimální postup výstavby. Práce obsahuje technickou zprávu, koordinační situaci, projekt zařízení staveniště, stavební stroje a mechanismy, časový a finanční plán, technologické předpisy provětrávané fasády a železobetonových svislých konstrukcí, na které jsou i vypracovány kontrolní a zkušební plány. Detailněji se věnuji provádění provětrávané fasády a její srovnání s ETICS systémem. Protože výstavba probíhá v centru města, je vypracovaná hluková studie.
In my diploma thesis, I focus on a building technology project of an apartment house in Prostějov. My work aims to design an optimal construction process. The thesis consists of a technical report, coordination drawing, project of the building site, building machines and mechanisms, time schedule and financial plan, description of technological process of the ventilated facade and of the monolithic reinforced concrete vertical structures including quality controls and testing plans. The process of making ventilated facade in comparison with the ETICS system is presented in more detail. Because the construction works take place in a city centre, the study of noise on the construction site is included as well.
Description
Citation
POKORNÝ, J. Bytový dům Prostějov, stavebně technologická příprava stavby. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realizace staveb
Comittee
doc. Ing. Pavel Svoboda, CSc. - předseda, doc. Ing. Karel Dočkal, CSc. - místopředseda, Ing. Martin Hejl - tajemník, Ing. Michal Brandtner - tajemník, Ing. Václav Pospíchal, Ph.D. - člen, Ing. Pavel Liška, Ph.D. - člen, Ing. Jakub Vrána, Ph.D. - člen, Ing. Jitka Vlčková, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-01-28
Defence
Student seznámil komisi se svým řešením diplomové práce v rámci prezentace PPT doplněné o ilustrativní schémata a fotografie. V první části prezentace student popsal konstrukční a dispoziční řešení stavby, která byla předmětem jeho diplomové práce. Následně seznámil komisi s polohou řešeného objektu a se situací stavby. Poté nastínil základní informace o řešeném objektu bytového domu a popsal pomocí názorné ukázky objektového rozpočtu všechny vedlejší objekty související s hlavním objektem. V další části prezentace detailně nastínil koncepci staveništního provozu přímo na výkresech ZS. Dále student popsal navržený hlavní zvedací mechanismus a návrh autočerpadla. Následovala názorná grafická ukázka hlukové studie. V závěru prezentace se student věnoval popisu nákladů ze soupisu prací hlavního stavebního objektu a řešení vybraných detailů v rámci DP. Na konci prezentace se student zmínil o dalších řešených tématech v rámci DP, kterými jsou časový harmonogram, plán zajištění pracovníků a strojů a technologické předpisy včetně KZP pro monolitické svislé konstrukce a pro provětrávanou fasádu. Student odpověděl na dotazy oponenta. Ing. Pospíchal, Ph.D. – Řešené detaily obsahují tepelné mosty! Jak byste jim zabránil? Jak bude řešeno v místě uchycení žaluzie? Student odpověděl velmi dobře Doc. Ing. Dočkal, CSc. – Lze podle TP na provětrávanou fasádu ten proces provádět? Chybí montážní plán. Jaké chybí přesné specifikace? Student odpověděl dobře
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO