Mateřská škola Modřínová

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem této diplomové práce je zpracování projektové dokumentace pro provádění stavby pro novostavbu mateřské školky, která se nachází v obci Moravany u Brna. Záměrem je vytvořit funkční dispoziční řešení zohledňující každodenní provoz. Mateřská škola je dispozičně řešena pro vzdělávání a výchovu celkem 40 dětí, součástí jsou i prostory pro zájmové kroužky. Objekt je dvoupodlažní nepodsklepený. Nosné zdivo je z vápenopískových tvárnice, celý objekt bude opatřen kontaktním zateplovacím systémem. Střecha je navržena jednoplášťová plochá. Stropní konstrukce tvoří předpjaté stropní panely. Schodiště je navrženo dvouramenné železobetonové. Celá stavba je založena na základových pasech.
Main aim of this master’s thesis is to create a project documentation to conduct construction work on the new building of the kindergarten, which is located in Moravany near Brno. Intention of this work is to create functional dispositional solution for day-to-day operation. Kindergarten is designed for educating and raising up to 40 children. Space for hobby classes is part of the object. This object has two above-ground floors and has no cellar. The load bearing masonry is designed from sand-lime blocks and the whole object will have contact thermal insulation system. The roof is designed as warm flat roof. The floor structures form from prestressed ceiling panels. The staircase is designed as half-turn stair from reinforced concrete. This object is based on the foundation strips.
Description
Citation
CABEJŠEK, D. Mateřská škola Modřínová [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Boris Bielek, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Miloš Lavický, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Osička - tajemník, Ing. arch. Michal Bělovský - tajemník, Ing. Josef Polášek - tajemník, Ing. Roman Brzoň, Ph.D. - člen, Ing. Marie Rusinová, Ph.D. - člen, Ing. Marcela Počinková, Ph.D. - člen, Ing. Milan Pilgr, Ph.D. - člen, Ing. Eva Fajkusová - člen,
Date of acceptance
2020-01-28
Defence
9:05 - Student zahájil obhajobu své diplomové práce na téma: Mateřská škola Modřínová 9:38 - Student ukončil obhajobu a rozpravu své diplomové práce Otázky - Z jakého důvodu máte obvodový věnec u schodiště? - Proč máte nad úrovní řezu výstupní čáru čárkovanou? - Jak se v objektu dostanu do vyšších pater s kočárkem, když máte na schodišti pouze plošinu pro invalidy? - Proč používáte návrhové hodnoty k výpočtu únosnosti zeminy? Hodnocení obhajoby - Student se snažil vcelku velmi dobře reagovat na připomínky oponenta a zdůvodňovat svoje navrhovaná řešení, rovněž na většinu otázek členů komise k předložené práci reagoval velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO