Sportovní centrum

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
TÉMA DIPLOMOVÁ PRÁCE JE NOVOSTAVBA SPORTOVNÍHO CENTRA V PROSTĚJOVĚ. OBJEKT JE URČEN PRO SPORT A REKREACI A JE SITUOVÁN NA ROVNÉ PARCELE. STAVBA MÁ DVĚ NADZEMNÍ PODLAŽÍ A JE NEPODSKLEPENÁ. BUDOVA JE NAVRŽENA ZE SYSTÉMU POROTHERM. SKELET JE TVOŘEN ŽELEZOBETONOVÝMI SLOUPY A PRŮVLAKY. STROPNÍ KONSTRUKCE JE PROVEDENA ZE ŽELEZOBETONU. PŮDORYS JE ČLENITÝ. KONSTRUKCE STŘECH JE ŘEŠENA JAKO VEGETAČNÍ PLOCHÁ JEDNOPLÁŠŤOVÁ A ČÁST VÍCEÚČELOVÉ HALY JE ZASTŘEŠENA STŘECHOU Z LEPENÝCH VAZNÍKŮ. OBJEKT JE ZALOŽEN NA ZÁKLADOVÝCH PASECH A PATKÁCH.
THE DIPLOMA THESIS IS A PROJECT OF A NEW SPORTS CENTER IN PROSTĚJOV. THE BUILDING IS DETERMINED FOR RECREATION AND SPORT AND IT IS SET IN STRAIGHT PARCEL. IT'S DESIGN IN A TWO-STOREY WITH NO BASEMENT. THE BUILDING IS DESIGNED FROM THE SYSTEM POROTHERM. THE FRAME STRUCTURAL SYSTEM IS MADE UP OF REINFORCED CONCRETE COLUMNS AND BEAMS. THE CEILING STRUCTURE IS MADE OF REINFORCED CONCRETE CEILING. FLOOR PLAN IS RUGGED. ROOF STRUCTURE IS DESIGNED AS A GREEN FLAT ROOF AND PART OF THE MULTIPURRPOSE HALL IS ROOFED WITH THE ROOF MADE BY GLUED TIMBER TRUSSES. THE BUILDING IS BASED ON THE STRIPS FOUNDATION AND FOUNDATION PADS.
Description
Citation
DRTIL, J. Sportovní centrum [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc.Ing. Jiří Pazderka, Ph.D - předseda, doc. Ing. Miloš Kalousek, Ph.D. - místopředseda, Ing. Roman Příborský - tajemník, Ing. Jana Bartlová - tajemník, Ing. Lukáš Daněk, Ph.D. - člen, Ing. arch. Ivana Utíkalová - člen, Ing. Pavel Uher, Ph.D. - člen, Ing. Michal Požár, Ph.D. - člen, Ing. Zdeněk Janík - člen,
Date of acceptance
2020-01-27
Defence
Student prezentoval projekt sportovního centra na reálném pozemku v Prostějově. Věnoval se materiálovému i systémovému řešení konstrukcí, systému vytápění, dispozicím. Zodpověděl na všechny otázky oponenta. Zateplení ETICS na bázi EPS - jak řešíte požádní úseky a jak je řešena fasáda v přechodu těchto PÚ. rozměr přechodových pásů? St: orientačně odpověděl, šíři nesprávně Jak jste volil výplně otvorů? St: popsal zvolené řešení i další možnou variantu umístění okna vůči konstrukci Nevýhody předsazené montáže oken. St:odpověděl Diskutováno řešení detailu kotvení prahu dveřního otvoru a chyby v navrženém řešení. Popište vámi navržené řešení zastřešení Důvody ke čtvercovým sloupům a jaké je správné řešení? St.:kruhové, oprava - obdélníkové Vaznice též čtvercové? St: vaznice správně má být vyšší než širší Diskutována volba tloušťky stropu a absence pracovní dělící spáry Doporučeno řešit podepření vykonzolovaných konstrukcí B Student s velmi dobrým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a velmi dobře reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO