Objekt občanské vybavenosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce zpracovává návrh novostavby volně stojícího domovu pro seniory ve městě Litomyšl. Návrh domova pro seniory je ve formě projektové dokumentace pro provedení stavby. Novostavba domova je částečně podsklepená s třemi nadzemními podlažími a jedním podzemním. Hlavním účelem je vybudování stavby pro bydlení s byty pro seniory a poskytování zdravotní péče seniorům a blízkému okolí. V 1.NP se nachází administrativní část, ordinace s rehabilitací a jídelna se zázemím pro přípravu jídla, které je do domova dováženo. Jídelna slouží jak pro ubytované, tak pro veřejnost. Zbylou část v 1.NP tvoří společenská, administrativní a provozní část. V 2.NP a 3.NP jsou jednotlivé byty pro ubytované se společnou místností pro návštěvy a trávení volných chvil. V 1.PP se nachází zázemí údržbáře, kotelna, serverovna, sklad nábytku a depozit pozůstalosti. Stěny suterénu jsou monolitické z železobetonu. Konstrukční systém nadzemních podlaží je stěnový, obousměrný z broušených cihelných bloků. Stropy a schodiště jsou monolitické železobetonové. Obvodové stěny jsou zatepleny kontaktním zateplovacím systémem. Objekt je založen převážně na základových pasech případně patkách. Domov pro seniory se nachází v okrajové části města v blízkosti nemocnice Litomyšl. Pozemek je vhodný pro stavbu, jelikož se nachází v území pro výstavbu občanských budov.
The diploma thesis elaborates on the design of a new building of freestanding retirement home in the town of Litomyšl. The design of the retirement home is in the form of project documentation for the construction. The new building includes a partial basement and three floors. The main purpose is to build a building for housing with flats for seniors and to provide health care to seniors living here and from the surrounding area. On the 1st floor, there is an administrative part, a doctor's office with the possibility of rehabilitation and a dining room with facilities for food preparation, which is imported into the home. The dining room serves both the guests and the public. The remaining part of the first floor consists of social, administrative and utility rooms. On the 2nd and 3rd floors, there are individual apartments for clients with a common room for visits and spending their free time. On the 1st floor, there is a maintenance center, boiler room, server room, furniture store, and estate depository. Basement walls are monolithic, made of reinforced concrete. The construction system of the above-ground floors is wall-mounted, bidirectional and made of ground brick blocks. The ceilings and staircases are monolithic, made of reinforced concrete. External walls are insulated with a contact thermal insulation systems. The building is mainly based on footings or foot anchors. The retirement home is located on the edge of the town near the Litomyšl Hospital. The land is suitable for construction, as it is located in the area for the construction of civil buildings.
Description
Citation
HASOŇ, V. Objekt občanské vybavenosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc.Ing.Ing. arch. Milan Palko, Ph.D - předseda, prof. Ing. Jitka Mohelníková, Ph.D. - místopředseda, Ing. Petra Vorlíčková - tajemník, Ing. David Průša - tajemník, Ing. Lukáš Pobořil - člen, Ing. Tomáš Petříček, Ph.D. - člen, Ing. Markéta Sedláková, Ph.D. - člen, Ing. Jakub Vrána, Ph.D. - člen, Ing. Milan Šmak, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-01-27
Defence
Otázky: Jak řešíte celkový koncept vytápění? Druhy zdrav. zařízení a rozdělení? Na připomínky oponenta reagoval student přijatelným způsobem, na otázky položené členy komise k předložené práci odpovídal poněkud nejistě, některé z nich nebyl schopen zodpovědět zcela uspokojivě.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO