Polyfunkční budova

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem mé diplomové práce je návrh novostavby polyfunkční budovy v Košeticích. Budova spojuje funkci administrativního zázemí lesní správy, výukového zážitkového centra určeného pro děti a mládež od 10 do 20 let s možností ubytování a funkci trvalého bydlení pro správce objektu. Budova má tvar písmene L. Parkování je řešeno v přední části pozemku přímo u sjezdu z přilehlé komunikace. Za vstupním křídlem objektu je navržena montovaná konstrukce hlediště letního kina. Objekt má dvě nadzemní podlaží. Přední část budovy je jednopodlažní s vegetační střechou. Nad druhým nadzemním podlažím je navržena sedlová střecha tvořena dřevěnými vazníky. Skladba obvodové stěny je navržena jako provětrávaná fasáda, tvořena keramickými bloky a zateplením z minerální vlny. Stropní konstrukce je řešena jako monolitické železobetonové desky. Návrh je proveden v jednoduchém tvarovém řešení s ohledem na ráz okolní krajiny.
The subject of my diploma thesis is a project of a new mixed-use building in Košetice. This building connects more functions. It is going to be partly office, partly educational center with accommodation and one part will be used as a flat for building keeper. The building is L-shaped. Parking will be realized in front of the building near an access road. Behind the main part of the house, there is designed outdoor theater. The building has two aboveground floors. The enterence part is single-storey with vegetation roof. There is designed a saddle roof - wooden truss. The vertical peripheral structures are provided with an insulation system from mineral wool with ventilated space, the load-bearing structure is made of clay. The horizontal bearing structures are designed as monolithic reinforced concrete slabs. The project is created in a simple way to harmonize with the surrounding countryside.
Description
Citation
KOSOVÁ, K. Polyfunkční budova [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc.Ing. Jiří Pazderka, Ph.D - předseda, doc. Ing. Miloš Kalousek, Ph.D. - místopředseda, Ing. Roman Příborský - tajemník, Ing. Jana Bartlová - tajemník, Ing. Jindřich Sobotka, Ph.D. - člen, Ing. Romana Benešová - člen, Ing. Václav Venkrbec - člen, Ing. Jan Barnat, Ph.D. - člen, Ing. Zdeněk Janík - člen,
Date of acceptance
2020-01-28
Defence
Studentka prezentovala projekt polyfunkční budovy. Prezentovala architektonické, konstrukční a materiálové řešení budovy. Studentka reagovala na všechny otázky oponenta. 1)popište navržené řešení nakládání s děšťovými vodami 2) Purenitový kastlík byl modelován v dvourozměrném tepelném poli? St. prezentuje danou část DP. 3) grafické znázornění tepelného toku v detailu, kritická izoterma rosného bodu St.prezentuje navržené řešení, s zotermou na interiérové straně kontrukce 4) Řešení prostorové tuhosti objektu a její optimalizace 5) Nechráněná )niková cesta? St.: podmínky pro možnost užití nechráněné cesty byly ověřovány 6) Požární zatížení ve společenské místnosti? St.nebylo uvažováno nahodilé pož.zatížení, je v pož.únik.cestě 7) dřevěný obklad na rozhraní požárních úseků St: nutno vyřešit jiným způsobem tuto část fasády A Student s dokonalým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a výborně reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO