Polyfunkční dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem polyfunkčního domu v Hranicích na Moravě. Jedná se o samostatně stojící objekt na rovinatém terénu. Objekt má čtyři nadzemní podlaží. V 1.NP a 2.NP se nachází administrativní prostory. Obsahují zejména kancelářské prostory a zasedací místnosti. V 3.NP a 4.NP se nachází byty. Na každém podlaží je jeden byt 3+kk a jeden byt 2+kk. Tedy celkově jsou v budově navrhovány 4 byty. Pro vzájemné spojení jednotlivých pater je využíváno 2- ramenné schodiště. Objekt je navržen z konstrukčního systému z keramických tvarovek. Stropy jsou montované z keramických tvarovek zalitých železobetonem. Tento strop tvoří i nosnou část jednoplášťové ploché střechy s atikou. Práce obsahuje projektovou dokumentaci pro provádění stavby.
This dissertation thesis concern the project of a multifunctional building in Hranice na Moravě. It is an individually standing object on a flat terrain. The building has four over-ground floors. In the first and second floor are administrative spaces. Administrative spa-ces consist of offices and meetings room. In a third and fourth floor are four flats. There is one 3+kk flat (three rooms with kitchenette) and one 2+kk flat (two rooms with kitchenette) on every floor. The double staircase is used to connect the individual floors. The building is designed from a structural system of ceramic fittings. The ceilings are assembled from ceramic fittings with reinforced concrete. This ceiling is also supporting part of single skin flat roof. The thesis contains project documentation for construction.
Description
Citation
KUCHAŘ, M. Polyfunkční dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Solař, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Milan Vlček, CSc. - místopředseda, Ing. Bc. Aneta Aya Hnízdilová - tajemník, Ing. arch. Aneta Krejsová - tajemník, Ing. Lubor Kalousek, Ph.D. - člen, Ing. Petra Berková, Ph.D. - člen, Ing. Olga Rubinová, Ph.D. - člen, Ing. Ivan Balázs, Ph.D. - člen, Ing. Věra Maceková, CSc. - člen,
Date of acceptance
2020-01-27
Defence
Student komisi představil prezentaci svého projektu polyfunkčního domu, která obsahuje: lokalita technický popis stavby 4 NP, nadstandardně projektováno kvůli reprezentaci dispoziční řešení 1NP - kanceláře, zasedací místnost, hygiena, chodba, kuchyňka, sklad, TZB, instalační šachty 2NP - jako 1NP + terasa 3NP - byt 2+kk, 3+kk konstrukční řešení - keramické zdivo, strop MIAKO, základové pasy z prostého betonu, ŽB schodiště Otázky a připomínky oponenty: Nutno podrobně specifikovat skladbu SO06 - odvodnění parkovacích ploch (Zámková dlažba je nevhodná pro pojezd automobily, tenké vrstvy nejdou zhutnit) Chybí zakreslení revizních/montážních dvířek u šachet Zabezpečení proti pádu osob u oken bez parapetu Výlez na střechu z hlediska požárně bezpečnostního řešení Hodnocení: B - Student s velmi dobrým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a velmi dobře reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO