Administrativní budova

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Témou diplomovej práce je administratívna budova spracovaná na úrovni projektovej dokumentácie pre realizáciu stavieb. Objekt je výškovo rozdelený do štyroch nadzemných podlaží a jedného podzemného podlažia. Je rozdelený do troch častí A, B, K a do troch navzájom nezávislých dispozičných celkov. Prevažnú časť tvorí administratívna časť, ktorá sa nachádza v častiach A a B. V suteréne sa nachádza hromadná garáž. Časť objektu tvorí prevádzka, kaviareň, nachádzajúca sa v prvom nadzemnom podlaží v časti K. Jednotlivé časti majú oddelené vstupy a neobmedzujú sa v prevádzke. Objeky má nosný systém riešený ako monolitický, železobetónový skelet s dvoma stužujúcimi jadrami, uložený na železobetónových pätkach. Ako výplňové murivo sú navrhnuté keramické tehly. Strešná konštrukcia je navrhnutá ako jednoplášťová plochá, vegetačná. Fasáda je riešená ako vetraná s cementotrieskovými doskami. V rámci špecializácie je riešenie technického zariadenia, núteného vetrania prostredníctvom vzduchotechniky.
The subject of the master's thesis is elaboration of the complete project design documentation of a administrative building, ready for implementation in the construction phase. The object is divided into four above-ground floors and one underground floor. It is divided into three blocks A, B, K and into three independent functional units. The prevailing part of building is administrative part, which is located in blocks A and B. In the basement there is a compound garage. Part of the building comprises of a service, a café, located and operated on the first floor above ground in block K. The individual blocks have separate entries and are without any mutal limitation to their independent operations. The building has a carrier system designed as a monolithic, reinforced concrete skeleton with two reinforced cores, placed on reinforced concrete feet. Ceramic fittings are slated for filling . The roof structure designed as a single-shell flat roof area, eventually vegetative. The facade is designed as ventilated with cement-bonded particle boards. Within the specialization is the solution of technical equipment, forced ventilation by means of air-conditioning system.
Description
Citation
MICHALOV, P. Administrativní budova [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc.Ing. Miloslav Bagoňa, Ph.D - předseda, doc. Ing. Libor Matějka, CSc., Ph.D., MBA - místopředseda, Ing. Vendula Kvapilová - tajemník, Ing. Jindřich Woytela - tajemník, Ing. Vojtěch Kostiha, Ph.D. - člen, Ing. Radim Kolář, Ph.D. - člen, Ing. arch. Ivana Košíčková, Ph.D. - člen, Ing. Ing. Barbora Nečasová, Ph.D. - člen, Ing. Pavel Příborský - člen,
Date of acceptance
2020-01-27
Defence
Student uvedl svou práci formou prezentace, a to následovně: - Situace stavby - Lokalita a umístění - Architektonické a konstrukční řešení stavby - Půdorysy dotčeného objektu formou studie - Představení dispozice objektu - Zjednodušené řezy - Pohledy dotčeného objektu - 3D vizualizaci stavby Následně student zodpověděl a objasnil dotazy a připomínky oponenta práce: - tvorba rozhledových trojúhelníků Student s dokonalým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a výborně reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO