Sportovní centrum

Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem projektové dokumentace sportovního centra s restaurací v Semilech. Objekt se nachází na okraji centra města ve sportovním areálu a leží na rovině. Skládá se z jedné 4 podlažní budovy (včetně podsklepené části) s plochou střechou. Objekt je rozdělen na tři hlavní části. Jednotlivá podlaží jsou obdélníkového tvaru, avšak různých dimenzí. V 1.PP se nachází technické a skladovací místnosti, v 1.NP je restaurace se zázemím a bowlingové dráhy. 2.NP slouží jako šatny a umývárny a ve 3.NP najdeme cvičící sály. Přízemní část se vstupem od jihu, kde se nachází rovněž terasa, je průchozí směrem k budoucímu koupališti v severní části. Součástí práce je také urbanistická studie města Semily.
The diploma thesis deals with the project of the sports center with restaurant in the town of Semily. The designed object is located near to the town center in sports area. The surrouding terrain is flat. The building consist of four interconnected parts (including the basement) with the flat roof. The object is divided to three main part. Every single floor is rectangular shape, but different dimension. In basement is technical and storage room. In ground floor is a restaurant with support areas and bowling lanes. Upper floor is used like loocker room and washroom and in the top floor are excercise halls. Groung floor is accessible from south where is situated terrace, is passage through direct to newly built outdoor swiming pool. The part of diploma thesis is urban study of town Semily.
Description
Citation
NEDOMLEL, M. Sportovní centrum [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc.Ing. Miloslav Bagoňa, Ph.D - předseda, doc. Ing. Libor Matějka, CSc., Ph.D., MBA - místopředseda, Ing. Vendula Kvapilová - tajemník, Ing. Jindřich Woytela - tajemník, Ing. arch. Ivana Košíčková, Ph.D. - člen, doc. Ing. Ondřej Šikula, Ph.D. - člen, Ing. Michal Štrba, Ph.D. - člen, Ing. Pavel Příborský - člen, Ing. Karel Čupr, CSc. - člen,
Date of acceptance
2020-01-28
Defence
Student uvedl svou práci formou prezentace, a to následovně: - Situace stavby - Lokalita a umístění - Architektonické a konstrukční řešení stavby - Půdorysy dotčeného objektu formou studie - Představení dispozice objektu - Zjednodušené řezy - Pohledy dotčeného objektu - 3D vizualizaci stavby Následně student zodpověděl a objasnil dotazy a připomínky oponenta práce: - Umístění objektu s ohledem na lokalitu. - Umístění svodů dešťové kanalizace a umístění niky ve stěně výtahu. - Velikost výtahové šachty a druh výtahu a typy stěn okolo výtahu. - Výškové osazení objektu vzhledem k záplavovému území. - Vysvětlení provozu restaurace a kuchyně a dalších místností. - Umístění příček v objektu. - Zakreslení barového pultu. - Zdůvodnění navržení množství šaten, sprch, toalet. - Návrh obvodové obálky. - Vytištění výkresů v měřítku. - Umístění sloupu a průvlaku. - Rozsah textových zpráv. Na připomínky oponenta reagoval student přijatelným způsobem, na otázky položené členy komise k předložené práci odpovídal poněkud nejistě, některé z nich nebyl schopen zodpovědět zcela uspokojivě.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO