Modernizace bytového domu Vlhká 22, Brno

Abstract
Diplomová práce zpracovává projektovou dokumentaci ve stupni provedení stavby na modernizaci bytového domu v blízkosti centra na ulici Vlhká 22 v Brně. Stavební objekt je dělen na čtyři obytná podlaží a neobytný suterén a podkroví. V prvním nadzemním podlaží se nachází dvě bytové jednotky a dalším již bytové jednotky čtyři. Základové konstrukce jsou provedeny z cihel plných pálených. Svislé nosné a nenosné konstrukce jsou také z cihel plných pálených. Výjimečně sádrokartonové příčky. V suterénu jsou stropní konstrukce provedeny z cihelných valených kleneb, nad nadzemními podlažími již dřevěné trámové stropy. Střešní konstrukce stavby je zhotovena z vaznicové soustavy se stojatou stolicí a krytinou z keramických střešních tašek. Stavebními úpravami vzniknou v podkroví tři další bytové jednotky. V suterénu bude provedeno podřezání zdiva řetězovou pilou, částečně tlaková injektáž a částečně nové souvrství s hydroizolační vrstvou. Všechny dřevěné trámové stropy budou vyměněny za montované stropní nosníky s pórobetonovými vložkami bez nadbetonávky. Zahradní část objektu bude zateplena minerální vatou. Střešní konstrukce bude provedena z uliční části jako pultová střecha a v zahradní části plochá střecha se spádovou vrstvou z tepelné izolace expandovaného polystyrenu a hydroizolační vrstvou z termoplastického poleolefinu.
The diploma thesis processes project documentation in the stage of construction for modernization of an apartment house near the center on the street Vlhká 22 in Brno. The building is divided into four residential floors and nonresidential basement and attic. On the first floor there are two residential units and the other four residential units. The foundation structures are made of solid bricks. The vertical load-bearing and non-load-bearing structures are also made of solid bricks. Exceptionally drywall partitions. In the basement, the ceiling structures are made of brick barrel vaults, above the above-ground floors there are wooden beamed ceilings. The roof structure of the building is made of purlin system with standing stool and covering of ceramic roof tiles. Three additional housing units will be built in the attic. In the basement, the masonry will be undercut by a chain saw, partly by pressure grouting and partly by a new layer with a waterproofing layer. All wood-beamed ceilings will be replaced with prefabricated ceiling beams with aerated concrete inserts without overhead slab. The garden part of the building will be insulated with mineral wool. The roof structure will be constructed from the street side as a shed roof and in the garden part a flat roof with a gradient layer of expanded polystyrene thermal insulation and a waterproofing layer of thermoplastic poleolefin.
Description
Citation
NEDUCHAL, Z. Modernizace bytového domu Vlhká 22, Brno [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Prof. Ing. Karel Tuza, CSc. - předseda, doc. Ing. Milan Ostrý, Ph.D. - místopředseda, Ing. Miloslav Novotný - tajemník, Ing. Martin Dvořák - tajemník, Ing. Jan Müller, Ph.D. - člen, Ing. Petr Jelínek, Ph.D. - člen, Ing. Bohuslav Brukner - člen, doc. Ing. Petr Horák, Ph.D. - člen, Ing. Martin Horáček, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-01-27
Defence
Student představil svoji DP na téma Modernizace bytového domu Vlhká 22, Brno a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Student s dokonalým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a výborně reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO