Polyfunkční dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této diplomové práce je novostavba polyfunkčního domu v Brně v městské části Pisárky. Objekt bude mít jedno podzemní podlaží a čtyři nadzemní podlaží. V prvním podzemním podlaží se bude nacházet hromadná garáž a příslušenství k bytům. V prvním nadzemním podlaží jsou navrženy kanceláře k pronájmu. Ve druhém až čtvrtém nadzemním podlaží je navrženo osm bytů. Hlavní vstup do objektu a vjezd na pozemek je situovaný ze severovýchodní strany z ulice Vinařská. Polyfunkční dům je navržený ze stěnového konstrukčního systému. Nosná konstrukce prvního podzemního podlaží, prvního nadzemního podlaží a schodišťového prostoru je navržena z vápenopískových bloků, se stropní konstrukcí z monolitických desek z železového betonu. Nosná konstrukce druhého až čtvrtého nadzemního podlaží je navržená, jako montovaná sloupková dřevostavba. Střešní konstrukce bude dvouplášťová, plochá s vegetační vrstvou s extenzivní zelení.
The subject of this thesis is a new mixed-use building in Brno in the part of Pisárky. The building will have one basement and four aboveground floors. In the basement will be a collective garage and apartment accessories. In the ground floor are designed offices for rent. On the first to fourth floor are designed eight flats. The main entrance to the building and the entrance to the property is situated on the northeast side of Vinařská street. The mixed-use house is designed from a wall structural system. The basement basement, first floor and staircase space is designed of lime-sand blocks, with a ceiling construction of monolithic iron concrete slabs. The bearing structure of the second to fourth floors is designed as a timber structure building. The roof structure will be double-skinned, flat with a vegetation layer with extensive greenery.
Description
Citation
NEJEDLÝ, P. Polyfunkční dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc.Ing. Miloslav Bagoňa, Ph.D - předseda, doc. Ing. Libor Matějka, CSc., Ph.D., MBA - místopředseda, Ing. Vendula Kvapilová - tajemník, Ing. Jindřich Woytela - tajemník, Ing. Vojtěch Kostiha, Ph.D. - člen, Ing. Radim Kolář, Ph.D. - člen, Ing. arch. Ivana Košíčková, Ph.D. - člen, Ing. Ing. Barbora Nečasová, Ph.D. - člen, Ing. Pavel Příborský - člen,
Date of acceptance
2020-01-27
Defence
Student uvedl svou práci formou prezentace, a to následovně: - Situace stavby - Lokalita a umístění - Architektonické a konstrukční řešení stavby - Půdorysy dotčeného objektu formou studie - Představení dispozice objektu - Zjednodušené řezy - Pohledy dotčeného objektu - 3D vizualizaci stavby Následně student zodpověděl a objasnil dotazy a připomínky oponenta práce: - Umístění vodoměrné sestavy a HUP na fasádě? - Kam budou odváděny dešťové vody ze střechy garáže? - Zdůvodnění návrhu dvouplášťové vegetační střechy. - Proč je použita hydrofilní vata? Student s velmi dobrým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a velmi dobře reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO