Vinařství

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem mé diplomové práce je návrh novostavby vinařství v Drnholci v ulici Výsluní na parcele č.1643/81. Pozemek je svažitý a jeho celková plocha je 18 158 m2. Objekt má dvě nadzemní podlaží a jedno podzemní podlaží. Svislou nosnou konstrukci v podzemním podlaží tvoří železobetonové monolitické stěny a v nadzemních podlažích vápenopískové tvárnice. Vodorovné nosné konstrukce jsou navrženy z předpjatých panelů Spiroll. Střecha je navržena jako jednoplášťová vegetační a plochá. Tento vinařský komplex je rozdělen do 4 samostatně funkčních provozů, a to výroba vína, administrativní část, ubytování a poslední částí je degustační místnost s maloobchodem. V podzemním podlaží je situována výroba vína a technické zázemí. V prvním nadzemním podlaží je oddělená část s degustační místností a jejím zázemím, dále zde je část výroby vína, maloobchod, kanceláře a zázemí pro zaměstnance. Ve druhém nadzemním podlaží je navrženo ubytování. Při návrhu budovy je kladen důraz na architektonický ráz, přičemž budova splňuje energetické požadavky v plném rozsahu. Tvarové řešení je navrženo tak, aby objekt zapadl do prostředí vinohradů.
The aim of the Master thesis is to design a new building of winery in Drnholec in Výsluní street located on plot No. 1643/81. It is a sloping plot with total area 18 158 m2. The building has two above-ground floors and a basement. In the basement there is a vertical load-bearing structure consists of cast-in-place reinforced conrete and in the above-ground floor there are sand-lime blocks. A horizontal load-bearing structure are design from prestressed panel Spiroll. There is designed a green warm flat roof. This complex of winery is divided into four independently functional operation: wine production, administrative part, accommodation and tasting room with retail. In the basement there is situated wine production with technical facilities. In the ground floor there is a separate area with tasting room and its support area, further there is a part of wine production, retail, office and staff facilities. In the first floor there is accommodation. The design of the building emphasizes the architectural character and the building also meets the energy requirements in full. The shape solution is designed so that the object fits into the vineyard environment.
Description
Citation
NESTROJIL, M. Vinařství [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc.Ing. Miloslav Bagoňa, Ph.D - předseda, doc. Ing. Libor Matějka, CSc., Ph.D., MBA - místopředseda, Ing. Vendula Kvapilová - tajemník, Ing. Jindřich Woytela - tajemník, Ing. arch. Ivana Košíčková, Ph.D. - člen, doc. Ing. Ondřej Šikula, Ph.D. - člen, Ing. Michal Štrba, Ph.D. - člen, Ing. Pavel Příborský - člen, Ing. Karel Čupr, CSc. - člen,
Date of acceptance
2020-01-28
Defence
Student uvedl svou práci formou prezentace, a to následovně: - Situace stavby - Lokalita a umístění - Architektonické a konstrukční řešení stavby - Půdorysy dotčeného objektu formou studie - Představení dispozice objektu - Zjednodušené řezy - Pohledy dotčeného objektu - 3D vizualizaci stavby Následně student zodpověděl a objasnil dotazy a připomínky oponenta práce: - Zakreslení nábytku v DPS. - Realizace vpusti v místnosti č. 110. Student s dokonalým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a výborně reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO