Domov pro seniory Březina

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
DIPLOMOVÁ PRÁCE SE ZABÝVÁ NÁVRHEM NOVOSTAVBY DOMOV PRO SENIORY V OBCI BŘEZINA U KŘTIN NA PARCELNÍCH ČÍSLECH 312/1,310,311,309,308/3,308/2,308/1. OBSAHUJE KOMPLETNÍ DOKUMENTACI PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY. OBJEKT JE SITUOVÁN NA ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE. POZEMEK JE MÍRNĚ SVAŽITÝ A JEHO CELKOVÁ VÝMĚRA ČINNÍ 2274 M2. BUDOVA MÁ TŘI NADZEMNÍ PODLAŽÍ. OBJEKT JE ZALOŽEN NA ZÁKLADOVÝCH PÁSECH A ZASTŘEŠEN VEGETAČNÍ PLOCHOU STŘECHOU. SVISLÉ KONSTRUKCE JSOU NAVRŽENY ZE STĚNOVÉHO KONSTRUKČNÍHO SYSTÉMU ZA POUŽITÍ KERAMICKÝCH CIHELNÝCH TVÁRNIC. OBVODOVÉ KONSTRUKCE JSOU DOPLNĚNY KONTAKTNÍM ZATEPLOVACÍM SYSTÉMEM DLE ZÁSAD ETICS. STROPNÍ KONSTRUKCE JSOU MONOLITICKÉ ŽELEZOBETONOVÉ DESKY. V OBJEKTU JE NAVRŽENO 19 BYTOVÝCH JEDNOTEK. KAPACITA BYTOVÉ JEDNOTKY JE VE VĚTŠINĚ PŘÍPADŮ JEDNOLŮŽKOVÉ. V ČÁSTI OBJEKTU JE NAVRŽENA ORDINACE PRAKTICKÉHO LÉKAŘE A PROSTOR PRO SLUŽBY. TATO ČÁST JE ZPŘÍSTUPNĚNA ŠIROKÉ VEŘEJNOSTI. VÝKRESOVÁ ČÁST BYLA ZPRACOVÁNA V PROGRAMU AUTOCAD.
DIPLOMA THESIS IS IS FOCUSED A PROJECT OF A NEW HOME FOR THE ELDERLY IN THE MUNICIPALITY BŘEZINA U KŘTĚTELY AT THE SURFACE NUMBER 312 / 1,310,311,309,308 / 3,308 / 2,308 / 1. CONTAINS A COMPLETE DOCUMENTATION FOR THE CONSTRUCTION. THE BUILDING IS SITUATED IN THE TERRITORY OF SOUTH MORAVIAN REGION. THE LAND IS SLIMLY SLOW AND ITS TOTAL AREA 2274 M2. THE BUILDING HAS THREE FLOOR FLOORS. THE OBJECT IS BASED ON THE FOUNDATION STRIPS AND ARE ROOFED WITH A VEGETABLE FLOOR ROOF. VERTICAL CONSTRUCTIONS ARE DESIGNED FROM A WALL CONSTRUCTION SYSTEM USING CERAMIC BRICK BLOCKES. CURRENT CONSTRUCTIONS ARE COMPLETED WITH CONTACT INSULATING SYSTEM IN ACCORDANCE WITH ETICS PRINCIPLES. CEILINGS ARE MONOLITHIC REINFORCED CONCRETE SLABS. 19 APARTMENT UNITS ARE DESIGNED IN THE BUILDING. THE CAPACITY OF THE APARTMENT UNIT IS MOSTLY SINGLE IN MOST CASES. A PRACTICAL PHYSICIAN ORDINATION AND A SERVICE AREA IS DESIGNED IN THE PART OF THE OBJECT. THIS PART IS AVAILABLE TO THE WIDE PUBLIC. DRAWING PART WAS PROCESSED IN AUTOCAD.
Description
Citation
NEUŽILOVÁ, M. Domov pro seniory Březina [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Ján Rybárik, Ph.D - předseda, doc. Ing. Ladislav Štěpánek, CSc. - místopředseda, Ing. Ondřej Pilný - tajemník, Ing. arch. Veronika Vacenovská - tajemník, Ing. Pavel Liška, Ph.D. - člen, Ing. Ing. Petr Kacálek, Ph.D. - člen, Ing. Dagmar Donaťáková - člen, Ing. Rostislav Jeneš - člen, Ing. Miroslav Maňas - člen,
Date of acceptance
2020-01-27
Defence
Student si připravil prezentaci diplomové práce v programu POWERPOINT. Prezentace obsahovala popis lokality, osazení objektu na pozemek, základní popis objektu, dispoziční řešení 1.NP, 2.NP, 3.NP, popis konstrukčního řešení objektu, technické pohledy a vizualizace. Student si připravil odpovědi v reakci na otázky oponenta. Byly položeny další doplňující otázky: 1) Jak vysoké parapety má společenská místnost? 2) Bylo odsazeno schodiště v návaznosti jednotlivých ramen? Hodnocení: C Student se snažil vcelku velmi dobře reagovat na připomínky oponenta a zdůvodňovat svoje navrhovaná řešení, rovněž na většinu otázek členů komise k předložené práci reagoval velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO