Sportovní centrum

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem mé diplomové práce je návrh novostavby sportovního centra v Havlíčkově Brodě v sousedství sportovního areálu Na Losích na parcelách č. 561/1, 564/17. Pozemky jsou mírně svažité a jejich celková výměra je 12574 m2. Objekt sportovního centra je navržen jako dvoupodlažní, podsklepený s dominantní částí víceúčelové sportovní haly. Svislou nosnou konstrukci tvoří železobetonový monolitický kombinovaný systém. Ve sportovní hale tvoří nosný systém skeletová konstrukce z ocelových válcovaných prvků v kombinaci s železobetonovými monolitickými sloupy. Svislé obvodové konstrukce jsou opatřeny zateplovacím systémem s předsazeným perforovaným plechem. Základová konstrukce je navržena jako základová monolitická deska plnící funkci bílé vany. Vodorovné nosné konstrukce jsou navrženy z předpjatých panelů SPIROLL. Střešní konstrukce je navržena jako jednoplášťová vegetační, plochá. Střešní nosná konstrukce nad sportovní halou je navržena z ocelových příhradových vazníků s nosným trapézovým plechem. Navržená stavba sportovního centra má 3 funkční části. Jedná se o víceúčelovou sportovní halu se zázemím pro sportovce v podzemním podlaží. Druhou funkční částí v prvním nadzemním podlaží je sportovní bar s návazností na hlavní vstupní halu a tribunu s kapacitou 400 osob, která se nachází v prostoru sportovní haly. Třetí část tvoří samostatný úsek v prvním nadzemním podlaží pro zázemí sportovců využívající přilehlá venkovní hřiště a hlavní část se nachází ve druhém nadzemním podlaží, která slouží pro zázemí vedení klubu TJ Jiskra, dále obsahuje VIP zónu, klubovnu a malý cvičebním sálem se zázemím.
The aim of my master´s thesis is a new sports center project in Havlíčkův Brod in neighborhood of sports complex Na Losích on plot no. 561/1, 564/17. The land is slightly sloping and their total area is 12574 square meters. The building of the sports center is designed as a two-storey, with a cellar, with a dominant part of the multipurpose sports hall. The vertical supports construction consists of a reinforced concrete monolithic combined system. In the sports hall, the supports construction consists of a skeletal structure made of steel rolled elements in combination with reinforced concrete monolithic columns. Vertical peripheral construction are equipped with thermal insulation system with perforated sheet metal. The foundation building construction is designed as a monolithic foundation slab serves as a white bath. The horizontal supports construction are designed from prestressed SPIROLL slabs. The roof construction is designed as a single-layer vegetation flat roof. The roof supports construction of the sports hall is designed from steel-truss girder with supporting trapezoidal sheet. The designed sports center has 3 functional parts. It is a multifunction sports hall with facilities for athletes on the underground floor. The second functional part on the first floor is a sports bar connected with the main entrance hall and a bleacher with a capacity of 400 persons, which is located in the sports hall. The third part consists of a separate section on the first floor for athletes using the adjacent outdoor playground and the main part is located on the second floor, which serves as a facilities for TJ Jiskra club management, then there is a VIP zone, a clubroom and a small exercise room with facilities.
Description
Citation
NOSEK, M. Sportovní centrum [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Prof. Ing. Karel Tuza, CSc. - předseda, doc. Ing. Milan Ostrý, Ph.D. - místopředseda, Ing. Miloslav Novotný - tajemník, Ing. Martin Dvořák - tajemník, Ing. Jan Müller, Ph.D. - člen, Ing. Karel Struhala, Ph.D. - člen, Ing. Bohuslav Brukner - člen, Ing. Ing. Barbora Nečasová, Ph.D. - člen, Ing. František Girgle, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-01-28
Defence
Student představil svoji DP na téma Sportovní centrum a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Student s velmi dobrým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a velmi dobře reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO