Městský úřad Olomouc - Hodolany

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem městského úřadu v Olomouci, a to pro část Hodolany. Městský úřad je samostatně stojící objekt s vnitřními i venkovními parkovacími místy. Objekt má čtyři podlaží, přičemž jedno je podzemní a tři nadzemní. V podzemním podlaží jsou archívy všech odborů úřadu a zařízení vzduchotechniky objektu, velkou část 1.NP jsou garážová stání, dále tam najdeme kavárnu a reprezentační sál. V 2.NP je sídlo vedení úřadu, stavební úřad a dopravní od-bor. V posledním patře najdeme kabinky pro vyřízeni OP-RP-CP, dále personální oddělení a server s archívem. Pro vzájemné spojení jednotlivých pater je využit vý-tah a 3- ramenné schodiště. Objekt je navržen z konstrukčního systému z keramických tvarovek a část základů ze ztraceného bednění. Stropy jsou montované z keramických tvarovek přelitých železobetonem. Tento strop tvoří i nosnou část jednoplášťových plochých vegetačních střech. Práce obsahuje projektovou dokumentaci pro provádění stavby.
This diploma thesis deals with the proposal of the municipal office in Olomouc for the part Hodolany. The municipal office is a detached building with indoor and outdoor parking spaces. The building has four floors, one underground and three above ground. In the underground floor there are archives of all departments of the office and the air-conditioning of the building, a large part of the first floor are ga-rage parking, there i salso a Café and a representative hall. On the second floor there is the seat of the office management, building office and transport department. On the top floor you will find the OP-RP-CP cabins, the HR department and the archive with server. A lift and a 3-aisle staircase are used to cennect the individual floors. The building is designed from structural systém of ceramic fittings and part of the foundations of paermanent formwork. The ceilings are assembled from ceramic fittings with reinforced concrete. This ceiling also forms the supporting part of singleskin flat vegetation roofs. The thesis cantains project documentation for construction.
Description
Citation
PIVEC, J. Městský úřad Olomouc - Hodolany [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Solař, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Milan Vlček, CSc. - místopředseda, Ing. Bc. Aneta Aya Hnízdilová - tajemník, Ing. arch. Aneta Krejsová - tajemník, Ing. Lubor Kalousek, Ph.D. - člen, Ing. Petra Berková, Ph.D. - člen, Ing. Olga Rubinová, Ph.D. - člen, Ing. Ivan Balázs, Ph.D. - člen, Ing. Věra Maceková, CSc. - člen,
Date of acceptance
2020-01-27
Defence
Student komisi seznámil s prezentací svého projektu městského úřadu Olomouc, která obsahovala: Lokalita - blízkost MHD Popis stavby - 3NP, částečné podsklepení, kaskádovitá podlaží, v blízkosti rekreačního parku - vegetační střechy jako návaznost, rekreační zóna s lavičkami Dispozice 1S - archivy odborů, náhradní zdroj, VZT, komunikace 1NP - vstupní hala s recepcí, kavárna + zázemí, hlídač, pokladna, reprezentativní sál, kancelář, garáže, úklid, technická místnost, hygienické zázemí 2NP - vedení úřadu, zasedací místnost, komunikace, hygiena 3NP - kanceláře, komunikace, hygiena Konstrukční systém - základové pasy ŽB, keramické tvárnice + minerální vata, monolitický pohledový beton suterénní stěny, keramické příčky, schodiště monolitické tříramenné, MIAKO strop, střechy ploché jednovrstvé vegetační Vizualizace Připomínky a otázky oponenta: Proč nejsou odpadní potrubí umístěné v předstěnách? Jak je odvodněno parkoviště? Proč nejsou venkovní parkoviště spojená? Má vodoměrná šachta v situaci dostatečnou velikost? V řezu A-Á je navržen volný konec HI? Hodnocení: C - Student se snažil vcelku velmi dobře reagovat na připomínky oponenta a zdůvodňovat svoje navrhovaná řešení, rovněž na většinu otázek členů komise k předložené práci reagoval velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO