Polyfunkční dům, Brumov - Bylnice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem diplomové práce je novostavba polyfunkčního domu, který obsahuje parkovací plochy, prodejní pasáže, kanceláře a bytové jednotky. Objekt je navržen jako pětipodlažní, podsklepený po celé ploše s plochou střechou. Dispoziční uspořádání objektu je navrženo dle předpisů a norem. V 1S se nachází parkovací plochy, 1NP nabízí prodejní pasáž, 2NP je dispozičně navrženo jako kanceláře pro začínající společnosti a 3.-4.NP je využito jako bytové jednotky od 1KK po 3+1. Jedná se o stavbu z keramických tvárnic Porothem a železobetonového skeletu, stropní konstrukce je navržena jako křížem armovaná deska. Konstrukce stěn pod úrovní terénu je vystavěna pomocí ztraceného bednění. Objekt je založen na betonových patkách. Dům je situován v rovinném terénu v obci Brumov-Bylnice.
The subject of this diploma thesis is the design of a multifunctional building, which consists of parking lots, store section, office as well as dwelling units. Multifunctional building has four above-ground floors, full basement and a flat roof. During processing, emphasis was placed on layout solutions to be designed according to legislation and standards. In the basement there are parking lots, the ground flood is used as a store section, the first floor consists of office units designed for start-up companies. The third and fourth floor consists dwelling units from one-bedroom to three-bedroom apartments. The building has a concrete frame structure combined with a masonry system from Porotherm ceramic pieces. Horizontal load bearing system is designed of two way reinforced concrete slabs. Walls bellow the ground level are made from core-filled reinforced concrete blocks. The building is supported by the spread footing concrete system. Multifunctional building is situated in flat terrain in the city of Brumov-Bylnice.
Description
Citation
SKŘEK, D. Polyfunkční dům, Brumov - Bylnice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Boris Bielek, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Miloš Lavický, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Osička - tajemník, Ing. arch. Michal Bělovský - tajemník, Ing. Josef Polášek - tajemník, Ing. Michal Novotný, Ph.D. - člen, Ing. Martin Zlámal, Ph.D. - člen, Ing. David Bečkovský, Ph.D. - člen, Ing. František Vajkay, Ph.D. - člen, Ing. Eva Fajkusová - člen, doc. Ing. Jan Pěnčík, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-01-27
Defence
10:59 - Student zahájil obhajobu své prezentace na téma: Polyfunkční dům, Brumov - Bylnice 11:34 Konec obhajoby a rozpravy Otázky - Půdorys 1S - jak je řešeno spádování parkovacích stání? - Jak bude likvidována voda/sníh ze zaparkovaných aut? - Půdorys 2NP - může být chodba 200.5 lokálně zužována šachtami a sloupy v návaznosti na PBŘ? - Půdorysy (všeobecně) - špatně zakresleny schodiště - Zdůvodněte návrh sloupů 400x400 - byl proveden výpočet? - Nebylo by výhodnější v rámci objektu navrhnout sloupy 300x300? - D.1.2.08 - jaká je spodní hrana pojistného přepadu? - D.1.2.09 - Detail - jak je vyřešeno dynamicky se opakující namáhání na prahovém oplechování? Hodnocení obhajoby - Student se snažil vcelku velmi dobře reagovat na připomínky oponenta a zdůvodňovat svoje navrhovaná řešení, rovněž na většinu otázek členů komise k předložené práci reagoval velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO