Sukralosa - nově povolené sladidlo v České republice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract
Táto bakalárska práca sa zaoberá témou náhradného sladidla sukralózy. Pozornosť je venovaná spôsobu výroby, použitiu, jej vlastnostiam ako je sladkosť, chutnosť a vplyvu na ľudské zdravie, toxicite. V potravinárskom priemysle sa využíva hlavne vďaka svojej vysokej sladkosti a nízkej energetickej hodnote. Sukralózu možno stanoviť kapilárnou elektroforézou, kvapalinovou chromatografiou.
This bachelor thesis deals with a topic of an artifical sweetner sucralose. The atention is given to process of production, using, its properties like sweetness, palatability and influence over human health, toxicity. In the food processing industry it is used by virtue of its high sweetness and low energy value. Determination methods of sucralose are capillary electrophoresis, liquid chromatography.
Description
Citation
CHLEBCOVÁ, L. Sukralosa - nově povolené sladidlo v České republice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Potravinářská chemie
Comittee
prof. Ing. Peter Šimko, DrSc. (předseda) doc. Ing. Jiřina Omelková, CSc. (místopředseda) prof. RNDr. Ivana Márová, CSc. (člen) doc. Ing. Bohuslav Rittich, CSc. (člen) doc. RNDr. Alena Španová, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-01-26
Defence
1. Studentka seznámila členy komise s náplní a cílem bakalářské práce. 2. Byly přečteny posudky na bakalářskou práci. 3. Studentka akceptovala všechny připomínky oponenta a na všechny otázky odpověděla v plné šíři. Diskuse: doc. Márová - Biodegradace sukralosy? Je sukralosa karcinogenní ?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO