Adaptér OSLC pro framework ANaConDA

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Předmětem této práce je ověření konceptu rozšiřování akademických programových nástrojů o OSLC rozhraní. Proces rozšíření nástroje o OSLC rozhraní je demonstrován vytvořením OSLC adaptéru pro prostředí ANaConDA za použití Eclipse Lyo. Cílem této práce je umožnit integraci prostředí ANaConDA s jinými programovými nástroji. Práce poskytuje základní úvod k prostředí ANaConDA, OSLC a Eclipse Lyo spolu s přehledem souvisejících konceptů. Dále je popsán návrh a implementace vytvořeného OSLC adaptéru. Výsledkem této práce je zhodnocení procesu vytváření OSLC adaptéru a představení implementovaného OSLC adaptéru pro prostředí ANaConDA. Závěrem je zmíněna má předchozí práce na rozšiřování prostředí ANaConDA ve formě implementace dvou detektorů souběhů, FastTrack a Eraser.
This work is a proof of concept for adding an OSLC interface to academic software tools. The process of adding OSLC support to a tool is demonstrated by creating an OSLC adapter for the ANaConDA framework using Eclipse Lyo. The goal of this work is to allow ANaConDA to integrate with other tools. An introduction to ANaConDA, OSLC, and Eclipse Lyo is provided along with an overview of the related basic concepts. Then, the design and implementation of the OSLC adapter for ANaConDA is presented. As a result of this work, the process of creating an OSLC adapter is evaluated, and a working implemented OSLC adapter for ANaConDA is presented. Finally, this work features an overview of my past ANaConDA related work which includes implementation of two data race detectors, FastTrack and Eraser.
Description
Citation
VAŠÍČEK, O. Adaptér OSLC pro framework ANaConDA [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Richard Růžička, Ph.D., MBA (předseda) doc. Ing. Jaroslav Zendulka, CSc. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Dytrych, Ph.D. (člen) Ing. Bohuslav Křena, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-08-28
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " A ". Otázky u obhajoby: V úvodu tvrdíte, bez dalšího komentáře, že OSLC se stává preferovaným způsobem propojení nástrojů. Z čeho pro toto tvrzení vycházíte, jaké jiné nástroje či systémy OSLC používají? Existují i jiné standardy či přístupu, které by bylo možné použít?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO