Detekce, sledování a klasifikace automobilů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této diplomové práce je navrhnout a implementovat v jazyce C++ systém pro detekci, sledování a klasifikaci automobilů ze streamů nebo záznamů dopravních kamer. Systém běží na platformě robotického operačního systému a využívá knihovny OpenCV, FFmpeg, TensorFlow a Keras. Pro detekci je využit kaskádový klasifikátor, pro sledování Kalmanův filtr a pro klasifikaci konvoluční neuronová síť. Úspěšnost detekce je 91.93 %, sledování 81.94 % a klasifikace 63.72 %. Tento systém je součástí komplexního systému, který umí navíc kalibrovat video a měřit rychlost automobilů. Výsledný systém je možné využívat pro analýzu dopravy.
The aim of this master thesis is to design and implementation in language C++ a system for the detection, tracking and classification of vehicles from streams or records from traffic cameras. The system runs on the platform Robot Operating System and uses the OpenCV, FFmpeg, TensorFlow and Keras libraries. For detection is used cascade classifier, for tracking Kalman filter and for classification of the convolutional neural network. Success rate for detection is 91.93 %, tracking 81.94 % and classification 63.72 %. This system is part of a comprehensive system, that can moreover calibrate video and measure of vehicles speed. The resulting system can be used for traffic analysis.
Description
Citation
VOPÁLENSKÝ, R. Detekce, sledování a klasifikace automobilů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Inteligentní systémy
Comittee
doc. Ing. František Zbořil, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Jaroš, Ph.D. (člen) Luděk Matyska (člen) Dr. Ing. Petr Peringer (člen)
Date of acceptance
2017-06-22
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Oponent hodnotil práci stupněm 4F, protože. Student nedokázal vyvrátit výtky oponenta. Komise shledala nedostatky práce natolik závažné, že se práci rozhodla hodnotit jako nevyhovující. Otázky u obhajoby: V kapitole 4 je věta: "Výsledky sledování automobilů byly testovány také ručně a potom jejich úspěšnost potom byla porovnána s anotacemi." Co jste jí myslel? Jak vám při řešení pomohly informace uvedené v obrázku 3.4 (modul traffic_ffmpeg.cc byl podle hlavičky vypracován kolegou Hájkem)?
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO