Implementace procesu změny dodavatele plynu v prostředí SAP

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Na liberalizovaném trhu se zemním plynem v České republice má odběratel možnost volby dodavatele plynu a ovlivnit tak neregulovanou složku ceny dodávky. Proces změny dodavatele je realizován výměnou zpráv všech zúčastněných subjektů s operátorem trhu, jenž vystupuje v roli prostředníka. Tato bakalářská práce se zabývá návrhem a implementací procesu změny dodavatele v prostředí SAP IS-U.
Customer has a right to choose his gas supplier in liberalized natural gas market in the Czech republic, so he can affect the price of gas supply. Process of gas supplier change is realized by message exchange between all parties concerned and the market operator, who acts as a middleman. This bachelor's thesis covers the concept and implementation of gas supplier change process in SAP IS-U environment.
Description
Citation
SKOLEK, I. Implementace procesu změny dodavatele plynu v prostředí SAP [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Josef Schwarz, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) Ing. Radek Kočí, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-13
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Popište vývojový proces vámi implementované části informačního systému a jeho návaznost na celkový vývoj informačního systému a spolupráci se zákazníkem.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO