Vývoj SIP klienta v JavaME

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem práce je analyzovat možnosti implementace SIP protokolu na zařízení využívající platformu Java Micro Edition. Analýza je zaměřena především na SIP protokol, SIP API (JSR-180) a vývoj v dnešních mobilních datových sítích. Na základě této analýzy je navržen midlet pro mobilní telefon, který pracuje jako SIP klient. Návrh klienta se zaměřuje především na základní komunikaci, registraci a přenos textových zpráv.
This thesis analyzes various alternatives of SIP protocol implementation on Java Micro Edition devices. This analysis is especially concentrated on SIP protocol, SIP API (JSR-180) and the development in contemporary mobile data networks. I design a midlet for a mobile phone SIP client on the basis of this analysis. The design is especially concentrated on communication, registration and text mesage transfer.
Description
Citation
JANEČEK, A. Vývoj SIP klienta v JavaME [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
Ing. Robert Vích, DrSc. (předseda) prof. Ing. Zdeněk Smékal, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Otto Dostál, CSc. (člen) Ing. Karel Kopecký (člen) Ing. Michal Soumar (člen) Ing. Milan Šimek, Ph.D. (člen) Ing. Petr Kovář, Ph.D. (člen) Ing. Jan Vlach, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-10
Defence
otázky oponenta: 1. Jaké jsou výhody a nevýhody protokolu SIP oproti H.323? 2. Jakým směrem by mohl pokračovat vývoj aplikace realizované v rámci diplomové práce?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO