Vizualizace hmatových a zvukových vjemů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této bakalářské práce je návrh a implementace vizualizace hmatových a zvukových vjemů běžících v reálném čase. Vjemy mají sloužit pro orientaci hráče v jednoduché 2D hře místo zraku. Vjemy jsou vizualizovány pomocí shaderů na GPU. Zvukové vjemy jsou implementací simulace vlnění výpočetně nenáročnou explicitní metodou. Hmatový vjem je tvořen pomocí pohyblivých čar. K vykreslování je použita knihovna OpenGL. V práci jsem vytvořil funkční herní prototyp obsahující dvojici vjemů.
The purpose of this thesis is to design and implement visualization of aural and tactile sensations in the real-time. Sensations are to replace vision in simple 2D platform game. Visualizations are implemented on GPU. Vizualization of aural sensations implement computationally lightweight explicit method. Vizualization of tactile sensations are implemented as the animated lines. OpenGL is used to draw graphic output. Functional game prototype with vizualization of these two sensations is the output of this thesis.
Description
Citation
LUKŠ, R. Vizualizace hmatových a zvukových vjemů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (předseda) doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Jaroš, Ph.D. (člen) Ing. Igor Szőke, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student se následně vyjádřil k posudkům. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího a přednesené prezentace rozhodla práci hodnotit stupněm uspokojivě (D).
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO