Systém pro podporu komunikace agilního řízení projektů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá problematikou agilních metodik vývoje softwaru v prostředí virtuálních týmů. Začíná popisem virtuálních týmů včetně jejich modelů a věnuje se teoretickým i praktickým aspektům vzájemné komunikace členů těchto týmů. Následně se práce zaměřuje na obecné charakteristiky agilního přístupu k vývoji softwaru a jejich demonstraci na vybraných metodikách. Jedna z nich (konkrétně metodika Scrum) je dále detailně popsána a v následující kapitole je na ní demonstrována možnost nasazení v prostředí virtuálních týmů. Praktická část diplomové práce se věnuje návrhu a implementaci softwarové aplikace, která má za cíl efektivně podporovat komunikaci členů virtuálních týmů, které využívají metodiku Scrum. Nasazení vytvořené aplikace je diskutováno v případové studii reálného projektu, jehož řešitelský tým čelil dennodenně výzvám agilního vývoje v prostředí virtuálních týmů.
The thesis deals with problems of agile methodologies in the settings of virtual teams. It begins with the description of virtual teams and their models and deals with both theoretical and practical aspects of mutual communication of their team members. The thesis follows with general characteristics of agile approach and their demonstration on representative methodologies. One of them (methodology Scrum) is described in detail in the next chapter and linked with possibilities of its deployment within virtual teams. Practical part of the thesis deals with the design and implementation of a software application that is focused on effective communication support of virtual teams that utilize Scrum. Deployment of this application is discussed within a case study of a real project which team faced problems of agile software development in the settings of virtual team on a daily basis.
Description
Citation
KRAJÍČEK, M. Systém pro podporu komunikace agilního řízení projektů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové sítě a komunikace
Comittee
prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (místopředseda) doc. Mgr. Lukáš Holík, Ph.D. (člen) Ing. Radek Kočí, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vladislav Škorpil, CSc. (člen)
Date of acceptance
2013-06-18
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " B ". Otázky u obhajoby: Vysvětlete pojem "podprahová hodnota respekt" (obr. 4.3.) Předpokládáte další využití vámi vytvořené aplikace v praxi? Pokud ano, pro jaké projekty bude využit?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO