Návrh řízení pro ovladač motorového spouštěče

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá návrhem a konstrukčním řešením rozšiřujícího modulu dálkového ovládání, pomocí kterého je motorový spouštěč dálkově ovládán. Na základě zadaných vstupních parametrů, jako jsou rozměry, typ motoru, výkon motoru, napájecí napětí apod. je uveden návrh řídícího modulu, který obsahuje řídící jednotku (mikroprocesor) pro dálkové ovládání motorového pohonu a vyhodnocování stavů motorového spouštěče. Práce také zahrnuje rozbor problematiky mechanického přenosu v závislosti na způsobu řízení a výběr typu motoru. Tato práce je zakončena fyzickou realizací prototypu, sestavením řídícího programu dle vývojového diagramu a výrobou desek plošných spojů s následným oživením a testováním.
The work deals with design and contruction of the extension module remote control, through which the starter motor is remotely controlled. On the basis of specified input parameters such as size, engine type, engine power, voltage, etc., is given control module design, which includes a control unit (microprocessor) for remote control of motor drive and assessment of motor starters. The work also includes analysis of the problems of mechanical transmission, depending on the management and selection of an engine. This work is finished with the physical realization of a prototype control program by drawing a flowchart and manufacture of printed circuit boards with subsequent recovery and testing.
Description
Citation
BRTNICKÝ, J. Návrh řízení pro ovladač motorového spouštěče [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Radimír Vrba, CSc. (předseda) doc. Ing. Ivan Szendiuch, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Karel Zaplatílek, Ph.D. (člen) Ing. Martin Frk, Ph.D. (člen) Ing. Martin Adámek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-13
Defence
Komise byla seznámena s bakalářskou prací s názvem "Návrh řízení pro ovladač motorového spouštěče". Student následně odpověděl na otázky: 1) Uvažoval jste použití výkonové části ovladače v podobě integrovaného obvodu? Jakých parametrů lze dosáhnout ve srovnání s navrženou variantou? 2) Zohledňoval jste při výběru mikrokontroléru i jiné výrobce než firmu Microchip?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 10 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO