Názvosloví anorganické chemie Tvorba e-learningových studijních materiálů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract
Předmětem této bakalářské práce je e-learning a tvorba výukového materiálu Názvosloví anorganické chemie. V teoretické části je pojednáno o definicích a vymezení pojmu e-learning, jeho vývoji a moderních trendech v tomto dynamickém odvětví vzdělávání. Teoretická část dále obsahuje rešerši současného stavu webu v oblasti výuky českého anorganického názvosloví. Krátce je rovněž prezentován autorský systém Adobe Flash, ve kterém byla vytvořena výuková aplikace Názvosloví anorganické chemie. V praktické části jsou zpracovány výsledky dotazníku provedeného na vzorku 451 studentů FCH VUT v Brně a zanalyzovány chyby studentů získané z databáze systému MOODLE. Závěr praktické části je vyhrazen popisu výukového materiálu, který je primárně určen jako doplněk pro výuku názvosloví anorganické chemie na FCH VUT v Brně.
The subject of this bachelor's thesis is e-learning and the creation of teaching material Nomenclature of Inorganic Chemistry. The theoretical part is dealing with the definitions of e-learning, its development and modern trends in this dynamic sector of education. The theoretical part contains the current state of Web search in the area of teaching Czech inorganic nomenclature. Is also briefly presented Adobe Flash, which was created educational applications Nomenclature of Inorganic Chemistry. The practical part presents the results of a questionnaire with a sample of 451 students Faculty of Chemistry at Brno University of Technology. The thesis also includes analysis of students mistakes. End of the practical part is dedicated to the description of learning material, which is primarily designed as a supplement for teaching the nomenclature of inorganic chemistry at the chemical faculty in Brno.
Description
Citation
ZUBEK, P. Názvosloví anorganické chemie Tvorba e-learningových studijních materiálů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Chemie, technologie a vlastnosti materiálů
Comittee
prof. RNDr. Josef Jančář, CSc. (předseda) prof. Ing. Jaromír Havlica, DrSc. (místopředseda) prof. Ing. Ladislav Omelka, DrSc. (člen) doc. RNDr. Jaroslav Petrůj, CSc. (člen) prof. Ing. Tomáš Svěrák, CSc. (člen)
Date of acceptance
2010-06-22
Defence
Student ve své prezentaci jasně formuloval cíle své bakalářské práce a prokázal cit pro hodnocení zkoumaného procesu. Výsledek bakalářské práce patří do oblasti výukových programů a je přínosem pro výuku názvosloví anorganických sloučenin.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO