Laboratorní úlohy osvětlující princip síťových technologií a protokolů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Táto diplomová práca sa zaoberá vytvorením dvoch laboratórnych úloh pre študentov. Prvá úloha je zameraná na porovnanie transportných protokolov TCP a UDP. Druhá úloha je zameraná na porovnanie smerovacích protokolov OSPF a RIP. V prvej časti práce je popísané použité simulačné prostredie. V ďalšej časti je popísaný použitý operačný systém v smerovačoch, ďalej je popísaný postup pripravenia virtuálnych strojov. V ďalšej časti sú teoreticky opísané protokoly TCP, UDP, OSPF a RIP. Posledné dve kapitoly sú samotné laboratórne úlohy.
The aim of this diploma thesis is to create two exercises for students. The first exercise is concerned with comparison of transport protocols TCP and UDP. The second exercise is concerned with comparison of routing protocols OSPF and RIP. The first part describes used simulation environment. The next part describes the operating system used in routers. The following part describes the procedure of installing virtual machines. The next part consists of theory of protocols TCP, UDP, OSPF and RIP. The last two chapters are the laboratory exercises.
Description
Citation
HRICKO, T. Laboratorní úlohy osvětlující princip síťových technologií a protokolů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Dan Komosný, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Radek Martinek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jan Skapa, Ph.D. (člen) Ing. Kryštof Zeman, Ph.D. (člen) doc. Ing. Lukáš Malina, Ph.D. (člen) Ing. Martin Kiac (člen)
Date of acceptance
2020-06-16
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil diplomovou práci s výhradami a odpověděl na otázky členů komise a oponenta. Z jakého důvodu jste se v programu Wireshark přiklonil více k používání modulu "Endpoints" oproti např. "Conversations"? - student dostatečně vysvětlil otázku. Objasněte, co se děje v grafech na Obr. 7-6. Z jakého důvodu jste zvolil ve všech grafech hodnotu "interval" roven 1 sekundě? - student dostatečně vysvětlil otázku.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO