Monitorování výrobních zařízení

No Thumbnail Available
Date
Authors
Borsuk, Adam
ORCID
Advisor
Číka, Petr
Referee
Kiac, Martin
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cieľom diplomovej práce je preštudovať možnosti vytvorenia monitorovacieho systému pre staršie výrobné zariadenia už v jestvujúcej prevádzke. Vybrať voči charakteru zariadení potrebné komponenty pre vytvorenie systému, ktorý je schopný snímať a poskytovať informácie o činnostiach na zariadení. Ďalej navrhnúť vhodný komunikačný model pre prehľadné informovanie o prevádzke, odosielanie a ukladanie údajov. Tretím cieľom je analyzovanie dvojjadrového mikroprocesoru ESP32 voči svojim predchodcom v úlohe riadiacej jednotky systému.
The aim of the diploma thesis is to study the possibilities of creating a monitoring system for older production facilities already in operation. Select the necessary components for the nature of the equipment to create a system that is able to capture and provide information about activities on the equipment. The second goal is to design a suitable communication model for clear information about the operation, sending and storing data. The third goal is to analyze the dual-core ESP32 microprocessor against its predecessors in the role of system control unit.
Description
Citation
BORSUK, A. Monitorování výrobních zařízení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Petr Číka, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Mlýnek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Radim Číž, Ph.D. (člen) Ing. Hicham Atassi, Ph.D. (člen) Ing. Martin Štůsek (člen) Ing. Jan Benedikt (člen)
Date of acceptance
2020-06-16
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil diplomovou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta: - Byl navržený monitorovací systém testovaný přímo ve výrobě? Pokud ano, popiště stručně, jakých výsledků dosahoval, případně jaké zjištění samotný provoz přinesl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO