Hodnocení zdrojů entropie v běžných počítačích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Táto práca sa zaoberá problematikou zdrojov entropie a ich hodnotenia. Obsahuje stručný úvod do teórie informácie, popis zdrojov entropie, ich parametrov a vlastností a spôsobu ich hodnotenia na základe štandardu organizácie NIST SP 800-90B. Ďalšia časť práce je venovaná dvom vytvoreným programom a hodnoteniu a porovnaniu samotných zdrojov entropie. V závere je venovaný priestor použitiu hešovacích funkcií v spojení so zdrojmi entropie.
This thesis is focused on entropy sources and their evaluation. It includes a brief introduction to the information theory, description of entropy sources, their parameters and characteristics and methods of evaluation based on the NIST organisation standard SP 800-90B. The following part of the thesis is dedicated to the description of two created programs and evaluation and comparison of entropy sources. Additionally, the last part describes the usage of hash functions in association with entropy sources.
Description
Citation
BAFRNEC, M. Hodnocení zdrojů entropie v běžných počítačích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Jiří Mišurec, CSc. (předseda) doc. Ing. Rastislav Róka, Ph.D. (místopředseda) Ing. Tomáš Horváth, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (člen) Ing. Martin Rajnoha, Ph.D. (člen) Ing. Štěpán Miklánek (člen)
Date of acceptance
2020-06-16
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil diplomovou práci a odpověděl na otázky členů komise. Otázky komise: Jaká je motivace prezentované práce?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO