Návrhové vzory architektury OS Android s využitím jazyka Kotlin

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této diplomové práce je popis návrhových vzorů a dalších ověřených programátorských praktik využívaných při vývoji aplikací pro OS Android. V rámci teoretické části je proveden rozbor návrhových vzorů, programovacího jazyka Kotlin, dependency injection, reaktivního programování a automatického testování aplikací. Praktická část se zabývá návrhem a implementací aplikace, na které jsou demonstrovány výhody využívání návrhových vzorů a ověřených programátorských praktik popsaných v teoretické části.
The aim of this thesis is to describe design patterns and other programming best practices used in the development of Android applications. The theoretical part analyzes design patterns, Kotlin programming language, dependency injection, reactive programming and automatic testing. The practical part deals with the design and implementation of a sample Android application, which demonstrates the advantages of using design patterns and other proven programming practices described in the theoretical part.
Description
Citation
MALOUŠEK, J. Návrhové vzory architektury OS Android s využitím jazyka Kotlin [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Dan Komosný, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Radek Martinek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jan Skapa, Ph.D. (člen) Ing. Kryštof Zeman, Ph.D. (člen) doc. Ing. Lukáš Malina, Ph.D. (člen) Ing. Martin Kiac (člen)
Date of acceptance
2020-06-16
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil diplomovou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta. Uveďte, jakým způsobem probíhalo vydání a publikace aplikace. Jaká jsou její hodnocení? - student dostatečně vysvětlil otázku. Jakým způsobem byly prováděno (resp. je plánováno) prvotní testování a další testování před vydáním minor verzí. - student dostatečně vysvětlil otázku. Jak při publikaci aplikace na Google Play probíhá testování přítomnosti škodlivého kódu? - student dostatečně vysvětlil otázku. Jak je možné do aplikaci přidávat nové testy? - student dostatečně vysvětlil otázku. Vysvětlete pojem „reaktivní programování“. - student dostatečně vysvětlil otázku. Je aplikace vytvořena na základě nějakého existujícího engine, nebo jde o zcela vlastní řešení? - student dostatečně vysvětlil otázku. Jak by byla náročná konverze na iOS. - student dostatečně vysvětlil otázku.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO