Spínaný zdroj pro elektronový mikroskop

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá teorií spínaných zdrojů a konkrétního řešení pro část elektronového mikroskopu. Na začátku práce jsou uvedena různá řešení jednotlivých bloků spínaných zdrojů, jejich výhody a nevýhody a vhodnost pro elektronovou mikroskopii. V další části práce jsou popsány požadavky a navrhované schéma zapojení spínaného zdroje pro rastrovací část elektronového mikroskopu. V práci je řešeno technické provedení, realizace prototypové desky plošných spojů a ověření správné funkčnosti.
This thesis is about theory of switching power supplies and about a specific solution of switching power supply for electron microscope. In the beginning of the thesis are mentioned various solutions of part blocks of switching power supplies, their advanteges and disadvanteges, and their suitability for electron microscopy. In the next part of the thesis are described requirements and design scheme of switching power supply for scanning part of electron microscope. The thesis i also about technical solution and practical testing of the switching power supply and verification of its functions.
Description
Citation
JÁNEŠOVÁ, D. Spínaný zdroj pro elektronový mikroskop [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
doc. Ing. Lukáš Fujcik, Ph.D. (předseda) doc. Ing. František Urban, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Pavel Šteffan, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jaromír Hubálek, Ph.D. (člen) Ing. Alexandr Knápek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-16
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Dále odpověděl na otázky komise (otázky i odpovědi): Na zakladě čeho byla zvolena pracovní frekvence 200kHz? Podle jakých kriterií byly vybírány pasivní součástky? Jak budete pájet DPS a jak nastavíte pájecí proces? Jakou část mikroskopu bude zdroj napájet? Nedošlo k přehřívání transformátorů? Studentka odpověděla na všechny kladené otázky.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO