Řízení CNC pískovačky

No Thumbnail Available
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce ozřejmuje problematiku tvorby nápisů na kamenné desky. Popisuje některé druhy snímačů, akčních členů, jejich fyzikální principy a možnosti jejich užití. V práci jsou zmíněna omezení a specifika pískování, návrh řešení a realizace zařízení pro bezšablonové pískování. Na názorných příkladech je předvedena a ověřena funkčnost zařízení.
The diploma thesis clarifies the issue of creating inscriptions on stone slabs. It describes some types of sensors, actuators, their physical principles and possibilities of their use. The work mentions the limitations and specifics of sandblasting, design solutions and implementation of equipment for patternless sandblasting.The functionality of the device is demonstrated and verified on illustrative examples.
Description
Citation
HANULÍK, R. Řízení CNC pískovačky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
doc. Ing. Jiří Háze, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Fiedler, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Vladislav Musil, CSc. (člen) Ing. Vilém Kledrowetz, Ph.D. (člen) RNDr. Ladislav Mareček, CSc. (člen)
Date of acceptance
2020-06-16
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Dále odpověděl na otázky komise: Po zapnutí zařízení, na jakých osách zařízení začne pracovat? U vzorků byla viditelná vada, čím je to způsobeno? Je viditelné, že stopa není stejná, přitom materiál (sklo) je relativně homogenní materiál. Je takové zařízení komerčně dostupné? Jaká je spotřeba písku?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO