Studium elektrických vlastností kompozitních materiálů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Předkládaná práce se zabývá problematikou kompozitních materiálů. Základním zaměřením této práce je sledování vlivu plnění mletou slídou na dielektrická spektra. Pro tyto účely byly vytvořeny vzorky plněné slídou s různým hmotnostním procentem. Změřené hodnoty byly porovnány s teoretickými hodnotami vypočtenými pomocí směsných vztahů.
This work deals with issues of composite materials. The general aim is to observe how the amout of filling infuence dielectric spectrum which is measured on prepared samples. For this purpose had been created variety of a samples with different percentage of filling with mica. Measured values had been compared with theoretically values, determinated using mixture formulas.
Description
Citation
MACHÁČEK, M. Studium elektrických vlastností kompozitních materiálů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a management
Comittee
prof. Ing. Jaromír Kadlec, CSc. (předseda) prof. Ing. Jiří Kazelle, CSc. (místopředseda) Ing. Ivana Groligová, CSc. (člen) Ing. Zdenka Rozsívalová (člen) doc. Ing. Petr Bača, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-10
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se zadáním, zpracováním a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky u obhajoby: 1. Vstupují složky kompozitů do vzájemných reakcí? 2. Co to je optický kmitočet? Hodnota, výpočet. 3. Je materiál izolantem při tan(delta) rovno 10 na druhou? 4. Jaký je rozdíl mezi odporem a rezistivitou?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO