Bezklíčový přístup do vozidla pomocí technologie Bluetooth Low Energy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem demonstračního kitu bezlíčového přístupu pro vozidla s využitím nejnovějších integrovaných obvodů Bluetooth Low Energy a budičů automobilové sběrnice od společnosti ON Semiconductor. Aplikace umožňuje ruční i automatické odemykání dveří vozidla ze vzdáleného klíče realizovaného chytrým telefonem. Řešení se zabývá detekcí vzdálenosti vzdáleného klíče, bezpečností BLE spojení a komunikací přes automobilovou sběrnici LIN mezi moduly demonstračního kitu.
This paper deals with the design of demonstration kit for Vehicle Keyless Entry, employing the Bluetooth Low Energy (BLE) technology and state-of-the-art Bluetooth radio, and In-Vehicle Networking (IVN) transceivers integrated circuits from ON Semiconductor. The demonstration kit enables manual, as well as automatic locking and unlocking of a car door with a remote key realized by a smartphone. The solution deals with a proximity detection of a remote key, security of BLE connection and communication over LIN bus between modules of the demonstration kit.
Description
Citation
ŠTERC, F. Bezklíčový přístup do vozidla pomocí technologie Bluetooth Low Energy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Roman Maršálek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Láčík, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Lubomír Brančík, CSc. (člen) doc. Ing. Ladislav Polák, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Povalač, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-17
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise: Student je na otázky oponenta připraven. prof. Brančík Dotaz na fungování zařízení. Student odpovídá.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO