Tlustovrstvá topná deska s regulací výkonu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Táto práca sa zaoberá problematikou používaných topných dosiek a technológiou hrubých vrstiev. Teoretická časť diplomovej práce pozostáva z teoretického rozboru a popisu príslušnej technológie a používaných materiálov. Praktická časť práce sa sústreďuje na návrh výsledného zariadenia, ktorý tvorí návrh testovacieho a optimalizovaného topného prvku, prvotný konštrukčný návrh zariadenia a návrh modelov pre simulácie teplôt. Potom nasleduje popis výroby motívov a testovanie vytvorenej hrubovrstvej štruktúry na keramickom substráte. V poslednej časti sú zobrazené simulácie prestupu tepla v navrhnutom modeli zariadenia.
This thesis deals with issues of used hot plates and thick-film technology. The theoretical part of diploma thesis contains a theoretical analysis and description of corresponding technology and usage of materials. The practical part of the thesis focuses on the design of the resulting device, which forms design of the test and optimized hot element, the initial design of the device and the design of models for temperature simulations. Then follows description of the practical realization of the motifs and testing of the created thick-film structure on a ceramic substrate. In the last part are shown simulations of heat transfer in the proposed model of the device.
Description
Citation
LACIKA, M. Tlustovrstvá topná deska s regulací výkonu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Mikroelektronika
Comittee
doc. Ing. Ivan Szendiuch, CSc. (předseda) doc. Ing. František Urban, CSc. (místopředseda) Ing. Marek Bohrn, Ph.D. (člen) Mgr. Zdenka Fohlerová, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Levek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-17
Defence
Student představil komisi svou diplomovou práci. Na konci své práce student zodpověděl otázky položené oponentem práce. U otázek oponenta, student potvrdil, že se v návrhu tmele zmílil a bude potřeba v dalším řešení vybrat alternativu. Komise se dotázala studenta na otázky týkající se jeho práce, na které student odpověděl, že některé části, ani nejsou od firmy dodávané dále a proto nebyli využity. Následovala diskuze s členy komise o práci studenta. Kde se členové komise ptaly na vlastní otázky. Předseda komise se zeptal na koeficient roztažnosti, co to je a jak ho vypočítáme. U této otázky student nejistě odpovídal, kdy napsal špatně vzorec. Komise musela studenta opravit, aby dokázal správně napsat vzorec. Dále komise pokračovala ohledně spojení korundové keramiky a hliníku, že roztažnost hliníku je o dost větší než keramiky a proto tak spojování uvedené v práci je dosti náročné.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO