Nízkopříkonový zabezpečovací systém sklepního prostoru bez elektrorozvodu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá dostupnými možnostmi zabezpečovacích zařízení pro sklepní prostory, návrhem a realizací vlastního zabezpečovacího zařízení. Jako ovládací prvek zařízení byl použit FPGA čip od firmy Xilinx . Zařízení dále obsahuje GSM modul pro zasílání informace pomocí SMS o narušení prostoru. Signalizace narušení může být signalizována i sirénou. Detekce narušení probíhá pomocí dveřního a pohybového senzoru. Celé zařízení napájí akumulátor, ale je zde možnost i napájení ze sítě.
The work deals with the available options of security devices for basements, design and implementation of its own security equipment. An FPGA chip from Xilinx was used as a device control. The device also contains a GSM module for sending information via SMS about space violation. Intrusion signaling can also be signaled by a siren. Intrusion detection is performed using a door and motion sensor. The whole device is powered by a battery, but there is also the possibility of mains power.
Description
Citation
KLIMEŠ, M. Nízkopříkonový zabezpečovací systém sklepního prostoru bez elektrorozvodu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
doc. Ing. Ivan Szendiuch, CSc. (předseda) doc. Ing. František Urban, CSc. (místopředseda) Ing. Marek Bohrn, Ph.D. (člen) Mgr. Zdenka Fohlerová, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Levek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-17
Defence
Student nedokázal přesvědčit komisi o dostatečné kvalitě diplomové práci. Ta má formální nedostatky. Práce neobsahuje doporučený počet stran. I když po předložení některých argumentů od studenta, to vypadá, že student potřebuje dopracovat převážně formální stranu práce, proto se komise dohodla na opakování obhajoby závěrečné práce v nejbližším mimořádném termínu. Komise se tak přiklonila k hodnocení jak vedoucí i oponenta a to hodnocením F.
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO