Nové gelové elektrolyty na bázi kopolymerů pro elektrochemické zdroje proudu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá popisem přípravy a použití monomerů a kopolymerů pro gelové polymerní elektrolyty využitelné v elektrochemických zdrojích proudu. Diplomová práce je rozdělena na část teoretickou a experimentální. V teoretické části jsou popsány elektrolyty se zaměřením na gelové polymerní elektrolyty, měřící metody a materiály použité při experimentech. Druhá část diplomové práce je věnována postupu výpočtu složení gelových polymerních elektrolytů, způsobu přípravy a vyhodnocení naměřených výsledků. Dále je zde popsána metoda nanášení GPE na zápornou elektrodu LTO, kladnou elektrodu NMC a vyhodnocení provedených měření. Pro měření vlastností byla zvolena metoda lineární voltametrie (LSV), potenciostatická elektrochemická impedanční spektroskopie (PEIS), cyklická voltametrie (CV) a galvanické cyklování s omezením potenciálu (GCPL).
This thesis deals with description of preparation and use of monomers and copolymers for gel polymer electrolytes usable in electrochemical power sources. This thesis is divided in theoretical and experimental part. The theoretical part describes electrolytes focused on gel polymer electrolytes, measuring methods and materials used for experiments. The experimental part deals with calculation of composition of polymer electrolytes, method of preparation and evaluation of measured results. The method of applying GPE to a negative LTO electrode and a positive NMC electrode is described too. Linear Sweep Voltammetry (LSV) and Potentiostatic Electrochemical Impedance Spectroscopy (PEIS), Cyclic Voltammetry (CV) and Galvanostatic Cycling with Potential Limitation (GCPL) were chosen for measurement of properties.
Description
Citation
PETEROVÁ, S. Nové gelové elektrolyty na bázi kopolymerů pro elektrochemické zdroje proudu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a materiálové inženýrství
Comittee
prof. RNDr. Petr Vanýsek, CSc. (předseda) doc. Ing. Vítězslav Novák, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Libich, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Vyroubal, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Čech, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-17
Defence
Otázky k obhajobě práce: 1. Proč je průběh vodivosti ve vámi ukazovaných grafech nelineární? 2. Jak jste určovala vodivost elektrolytu? 3. Co je lauryl? Proč jste ho použila? Kolik atomů uhlíků obsahuje? 4. Když mluvíte o monomerech. Byli měřeny v tekuté formě? Studentka seznámila státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděla otázky a připomínky oponenta a komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO