Detekce malých změn objektů pomocí kamery

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Jeden ze základních problémů v počítačovém vidění je detekce a analýza pohybu ve snímané scéně. Tato práce je zaměřena na detekci malých změn v obraze pomocí záznějového jevu moaré. Hlavním cílem práce je, pomocí algoritmů používaných v počítačovém vidění detekovat různé typy dislokace. V práci jsou analyzovány synteticky vytvořené snímky pořízeny pomocí matematického modelu pinhole kamery.
One of the basic problems in computer vision is motion detection and analysis in a given scene. This work focuses on detecting small changes in the image by using the moiré phenomenon. The main goal of this thesis is to detect different types of dislocations with algorithms used in computer vision. In this work synthetically created pictures are analysed, which were created with the mathematical model of a pinhole camera.
Description
Citation
UDVARDY, B. Detekce malých změn objektů pomocí kamery [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
doc. Ing. Miloslav Steinbauer, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Václav Jirsík, CSc. (místopředseda) Ing. Stanislav Pikula, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Pohl, Ph.D. (člen) Ing. Ilona Janáková, Ph.D. (člen) Ing. Miloslav Richter, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-18
Defence
Student obhájil diplomovou práci s výhradami. V rámci obhajoby dokázal přesvědčit komisi o správnosti svých postupů a navrženého řešení. V průběhu odborné rozpravy reagoval na dotazy oponenta a diplomant dále odpovídal na otázky o aplikacích navrhované metody a upřesňoval, jak malé změny v obraze je možné detekovat.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO