Vzdálené získávání dat z digitálního tachografu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem firmwaru zařízení umístěného v nákladním vozidle, které zajišťuje vzdálený přístup k datům digitálního tachografu vozidla dle po- žadavků legislativy EU. Výsledkem této práce je systém, který stáhne data z digitálního tachografu a uloží je na vzdálený server. Systém pro vzdálené stahování dat z digitálního tachografu se skládá ze třech druhů aplikací: aplikace serveru, aplikace uživatele a firm- waru pro komunikační zařízení. Komunikace mezi aplikacemi probíhá pomocí šifrovaného TCP spojení a speciálně vytvořených zpráv.
Thesis deals with device firmware design located in lorry, which provides remote access to vehicle digital tachograph data according to valid EU legislation. The result of this work is a system, which downloads digital data from digital tachograph and save them on remote server. The system for remote data downloading from automotive digital tachograph consists of three kinds of applications: server application, user application and firmware for communication device. Communication between applications uses encrypted TCP connection and own special designed messages.
Description
Citation
MATOUŠEK, V. Vzdálené získávání dat z digitálního tachografu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
doc. Ing. Bohumil Klíma, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Bradáč, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Pavel Václavek, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Havránek, Ph.D. (člen) Ing. Petr Petyovský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-18
Defence
Student obhájil diplomovou práci. Komise neměla žádné námitky k řešené práci. V průběhu odborné rozpravy odpověděl na dotazy.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO