Implementace technologie Power over Ethernet

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem bakalářské práce je navrhnout a realizovat napájecí modul pro koncové síťové zařízení s volitelným výstupem 5 V nebo 3,3 V, který podporuje technologii power over ethernet, a to jak pro aktivní, tak pro pasivní metodu této technologie. Práce je zaměřena na návrh hardwarového řešení tohoto problému. Pro realizaci části s aktivním POE byl zvolen čip od firmy Texas Instruments TPS2373, který podporuje nejnovější technologii podle specifikace IEEE802.3bt. Pro implementaci pasivního POE byl zvolen lineární regulátor LM317.
The aim of this bachelor thesis is to design and implement a power supply module for an end station network device with an optional 5 V or 3.3 V output, which supports power over ethernet technology, both for active and passive method of this technology. The work is focused on the design of a hardware solution to this problem. A Texas Instruments TPS2373 chip supporting the latest technology according to the IEEE802.3bt specification was chosen to implement active POE. The LM317 linear stabilizer was chosen to implement the passive POE.
Description
Citation
ŠTURALA, M. Implementace technologie Power over Ethernet [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Jiří Hošek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Sysel, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jan Benedikt (člen) Ing. Martin Kiac (člen) Ing. Ľuboš Nagy, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil bakalářskou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta. Otázka oponenta: Diskutujte, jakým způsobem by mohla být zlepšena transientní odezva použitého DC/DC měniče. - student otázku zodpověděl Otázky komise: Jaké je reálné využití výrobku? - student odpověděl na otázku Jaký je rozdíl mezi standardním síťovým prvkem s PoE a Vaším výrobkem? - student odpověděl na otázku
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO